Skandalingų istorijų apipintą Šiaulių areną pasisiūlė valdyti pigiau

Metų metus besitęsiantys skandalai dėl Šiaulių arenos valdymo, privilegijų, penktadienį „Lietuvos ryto“ paskelbto tyrimo dėl juodosios bilietų kasos sujudino ir aktyvistus.

 Sekmadienį prie Šiaulių arenos aktyvistas Z.Medzidovas pateikė pasiūlymą šį objektą valdyti gerokai pigiau.
 Sekmadienį prie Šiaulių arenos aktyvistas Z.Medzidovas pateikė pasiūlymą šį objektą valdyti gerokai pigiau.
 Areną valdančiai VšĮ "Pramogų sala" 2016 m. vien vadovo G.Radavičiaus paslaugos kainavo daugiau kaip 54 tūkstančius eurų. Praėję metai vėl buvo nuostolingi, bet valdytojas persėdo į prabangų visureigį "Mercedes Benz".  
 Areną valdančiai VšĮ "Pramogų sala" 2016 m. vien vadovo G.Radavičiaus paslaugos kainavo daugiau kaip 54 tūkstančius eurų. Praėję metai vėl buvo nuostolingi, bet valdytojas persėdo į prabangų visureigį "Mercedes Benz".  
 Koncesinį pasiūlymą pateikęs aktyvistas prie arenos nuotoliniu pulteliu valdė prabangų žaislinį "Mercedes Benz" modelį.
 Koncesinį pasiūlymą pateikęs aktyvistas prie arenos nuotoliniu pulteliu valdė prabangų žaislinį "Mercedes Benz" modelį.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2018, 1:36 PM, atnaujinta Apr 8, 2018, 1:41 PM

Sekmadienį į Šiaulių arenoje vykstantį „Uodo turgelį“ skubantys miestiečiai išvydo šaligatviu besivažinėjantį baltos spalvos vaikišką automobilį „Mercedes Benz“, prie mašinos pritvirtintą vairuotoją – kiaulės galvą ir plakatą „Galėčiau valdyti areną nuo 2021 metų už 201000 eur per metus”.

Šiaulietis aktyvistas Zakiras Medzidovas sakė, kad tai – jo pasiūlymas sudarant naują koncesijos sutartį: „Akivaizdu, kad siūlau imtis arenos valdymo beveik 14 tūkstančių eurų pigiau nei yra dabar“.

Žurnalistinį tyrimą „Juodoji bilietų kasa – net policijos būstinėje“ penktadienį paskelbęs žurnalistas Gintaras Šiuparys prieš savaitgalį socialiniame tinkle paviešino klausimus, kurie kovo 16 d. buvo užduoti viešosios įstaigos „Pramogų sala“ savininkui Gintarui Radavičiui:

„Laba diena,

Gerb. p. G.Radavičiau, praėjusį kartą taip ir neatsakėte į kai kuriuos klausimus, be to, iškilo papildomų. Tikiuosi, kad šį kartą atsakymų sulauksiu per Visuomenės informavimo įstatymo numatytus terminus ir žurnalistiniam tyrimui nebebus trukdoma.

1. Kodėl išskirtinių lengvatų Šiaulių arenoje sulaukia bendrovė „Ticket Market“? Ar tiesa, kad prie šios įmonės steigimo neoficialiai esate prisidėjęs ir Tamsta, G.Radavičiau?

2. Žurnalistinio tyrimo duomenimis, ši įmonė, turinti išskirtinę teisę pardavinėti bilietus į visus renginius arenoje, per mėnesį sumoka vos 60 eurų nuomos. Ar tiesa, kad anksčiau bilietus į renginius Šiaulių arenoje pardavinėdavusios bendrovės „Tiketa“ ir „Bilietai.lt“ mokėdavo per mėnesį po 1500 litų nuompinigių, o vėliau – dar papildomai po 1 litą nuo kiekvieno parduoto bilieto?

3. Šiaulių arenoje yra iškabinėti reklaminiai bendrovės „Ticket Market“ stendai. Kas sumokėjo už jų gamybą? Kiek pinigų bendrovė „Ticket Market“ sumoka per mėnesį už Šiaulių arenos reklaminius plotus? Ar šie pinigai patenka į VšĮ „Pramogų sala“ kasą?

4. Kiek nuompinigių mokėdavo bankas „Snoras“ už reklamines iškabas ant Šiaulių arenoje kabančio „kubo“? Kiek už teisę reklamuotis toje pačioje pozicijoje per mėnesį sumoka bendrovė „Ticket Market“? Į kurios įmonės kasą sumokama už nuomą?

5. Šiaulių arenoje kabo bravoro „Volfas Engelman“ reklaminės iškabos. Kokiai įmonei yra mokama už šias reklamines iškabas? Koks nuomos įkainis taikomas?

6. Kada ir už kokią pinigų sumą areną valdanti viešoji įstaiga „Pramogų sala“ įsigijo automobilį BMW X6? Ar šis pirkinys buvo derintas su Šiaulių miesto savivaldybe? Prašau pateikti tai patvirtinantį dokumentą.

7. Pagal Lietuvos Respublikos Viešųjų įstaigų įstatymą ir kitus įstatymus VšĮ yra pelno nesiekiantis ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, kurio tikslas − tenkinti viešuosius interesus vykdant švietimo, mokymo ir mokslinę, kultūrinę, sveikatos priežiūros, aplinkos apsaugos, sporto plėtojimo, socialinės ar teisinės pagalbos teikimo, taip pat kitokią visuomenei naudingą veiklą. Kuo naudingas visuomenei ir kaip viešuosius interesus tenkina sprendimas VšI pirkti automobilį BMW X6?

8. Kiek pinigų VšĮ „Pramogų sala“ jau išleido automobiliams pirkti per 2007-2017 m.? Kuo tai yra naudinga visuomenei, kaip tai tenkina viešuosius interesus?

9. VšĮ „Pramogų sala“ anksčiau mokėdavo už Tamstos, G.Radavičiau, sūnaus Manto Radavičiaus automobilio nuomą. Kiek metų ir kokiomis sąlygomis (nuomos kaina) buvo nuomojamas sūnaus automobilis? Kuo naudingas visuomenei ir kaip viešuosius interesus tenkina sprendimas nuomoti automobilį iš sūnaus?

10. Šiaulių arenoje buvo surengtas Šiaulių miesto geriausių sportininkų pagerbimo vakaras, Šiaulių apskrities futbolo federacijos, kurios prezidentas esate Tamsta, G.Radavičiau, geriausių futbolininkų pagerbimo vakaras. Kiek nuompinigių sumokėjo Šiaulių miesto savivaldybė? Kiek nuompinigių sumokėjo Tamstos vadovaujama Šiaulių apskrities futbolo federacija?

11. Ar Šiaulių arenoje buvo surengta Tamstos, G.Radavičiau, 50-mečio šventė? Ar Šiaulių arenoje vyko kitos Tamstos ir Tamsos šeimos narių šventės? Kokią nuomą mokėjote Jūs, kiti šeimos nariai? Pateikite tai patvirtinančius dokumentus.

12. Kiek kartų Šiaulių arenoje yra vykę Vienos baliaus pokyliai? Ar tiesa, kad Tamsta, G.Radavičiau, prisistatydavote šio renginio globėju ar rėmėju? Koks nuomos įkainis buvo taikomas kiekvienu atveju? Kas priimdavo sprendimą taikyti būtent tokią nuomos kainą?

13. Ar VšĮ „Pramogų sala“ yra mokėjusi už Tamstos, G.Radavičiau, namiškių sąskaitas? Jei mokėjo, įvardinkite priežastį. Kuo tai yra naudinga visuomenei, kaip tai tenkina viešuosius interesus?

14. Šiauliuose yra prekiaujama kvietimais į Šiaulių arenoje vykstančius renginius. Žurnalistinis tyrimas parodė, kad nelegali prekyba vyksta net Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, yra duomenų apie prekybą ir kitose įstaigose. Ką apie nelegalią prekybą pakvietimais už grynuosius pinigus galite pasakyti Tamsta, G.Radavičiau? Kokia pakvietimų kvota yra nustatyta į Šiaulių arenoje vykstančius renginius?

15. Pateikite sąrašą Šiaulių miesto tarybos narių, kurie rengė asmenines šventes sau ir namiškiams Šiaulių arenos patalpose. Įvardinkite įkainius, kurie buvo taikyti politikams. Ar visiems įkainiai buvo vienodi? Ar buvo politikų, kurie nemokėjo nieko? Kas priėmė sprendimą dėl nuomos dydžio kiekvienu konkrečiu atveju?

16. Šiaulių arenoje vyko ir LSDP Šiaulių skyriaus vakarėliai. Kokie įkainiai buvo taikyti šiai politinei partijai? Kas priėmė šį sprendimą? Pateikite nuomos dokumentus. Kokios politinės partijos dar nuomojo Šiaulių arenos patalpas renginiams? Pateikite nuomos dokumentus.

Pagarbiai,
Gintaras Šiuparys“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.