Pacientai reikalauja nušalinti Saulių Čaplinską

Pacientai ir pacientų organizacijos pasirašė atvirą laiką LR Prezidentei,  Ministrui pirmininkui ir Sveikatos apsaugos ministrui, reikalaudami susikompromitavusį ULAC vadovą nušalinti nuo užimamų pareigų.  

Pacientų ir pacientų organizacijų dėmesio Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas susilaukė po VšĮ  „Dokumentikos namų“ rengto reportažo, kurio metu nepagarbiais ir neapykantos žodžiais atsiliepė apie ŽIV infekcijai pažeidžiamas grupes.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Pacientų ir pacientų organizacijų dėmesio Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas susilaukė po VšĮ  „Dokumentikos namų“ rengto reportažo, kurio metu nepagarbiais ir neapykantos žodžiais atsiliepė apie ŽIV infekcijai pažeidžiamas grupes.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-11 13:43, atnaujinta 2018-04-11 13:44

Atvirą laišką pasirašė „Lygus lygiam savitarpio pagalbos grupė“, ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija „Demetra“ bei Nevyriausybinių organizacijų ir  ekspertų koalicija "Galiu gyventi". 

Pacientų ir pacientų organizacijų dėmesio Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas susilaukė po VšĮ  „Dokumentikos namų“ rengto reportažo, kurio metu nepagarbiais ir neapykantos žodžiais atsiliepė apie ŽIV infekcijai pažeidžiamas grupes.

„Esame pažeminti prieš visą visuomenę, nes tokią poziciją valstybės tarnyboje užimantis asmuo, siūlo mums numirti, - sako „Lygus lygiam savitarpio pagalbos grupės atstovas Ruslanas Bukin. 

Čaplinskas kas keletą metų įsipainioja į skandalus dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje ar nederamų pasisakymų apie asmenis, turinčius ŽIV ligą.

ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijos „Demetra“ advokacijos vadovė dr. Loreta Stonienė įsitikinusi, kad tokią tendencingą nuomonę, didinančią stigmą ir diskriminaciją, daugybę metų išsakantis valstybinės institucijos vadovas, neturi moralinės teisės vadovauti įstaigai, kurios viena iš funkcijų – padėti asmenims, užsikrėtusiems ŽIV, gauti moksliniais įrodymais pagrįstas paslaugas, kad ŽIV epidemija būtų sustabdyta.

„Stigma ir diskriminacija, kuri vis dar įsigalėjusi ne tik visuomenėje, bet ir už ŽIV prevenciją atsakingų pareigūnų galvose, yra ta priežastis, kuri nubloškė Lietuvos turėtus pasiekimus šioje srityje prie paskutiniųjų Europos Sąjungos šalių“,- teigia ji.

Koalicija „Galiu gyventi“ administracijos direktorė Jurgita Poškevičiūtė stebisi, kodėl nė viena Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybė iki tol nedrįso spręsti šios, ne kartą nevyriausybinių organizacijų keltos, problemos. „Tikimės, kad  šios kadencijos sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai užteks politinės valios, kad jau pradėti svarbūs ŽIV infekcijos suvaldymo darbai būtų įgyvendinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas