Seimo pirmininkas pasakė, ar B. Markausko reputacija gali būti atkurta

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ prabilo apie dabartinę ministrų kabineto situaciją. Šiuo metu daugiausia dėmesio sulaukė žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, kuriam koją kiša turimų žemių reikalai.

V.Pranckietis pasakė, ar B.Markausko reputacija gali būti atstatyta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis pasakė, ar B.Markausko reputacija gali būti atstatyta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2018, 8:42 AM, atnaujinta Apr 11, 2018, 10:17 AM

Seimo pirmininko teigimu, šią problemą gali išspręsti tik pats ministras.

„Kai mes vertiname ministrą, kalbame apie 2 dalykus – darbinę veiklą ir reputaciją. Tai taip, tik jis pats gali išspręsti problemą. Nors dėl darbinės veiklos priekaištų nėra, manau, kad turimo ūkio pardavimas ne iki galo išspręstų reputacijos klausimą“, – sakė Seimo pirmininkas.

Paklaustas, ar B.Markauskui reikia pasitraukti, Seimo pirmininkas teigė, kad tai nėra jo sritis. „Čia premjero prerogatyva. Jis sakė, kad ministrui nereikia trauktis. Čia yra Vyriausybės ir prezidentės darbas. Seimui ministras irgi atskaitingas, taip. Bet prisiminkime, jau vieną nepasitikėjimą ministru Seime turėjome, turbūt ši procedūra baigtųsi taip pat“, – prognozavo V.Pranckietis.

Jo teigimu, valstiečių frakcija ministrą taip pat vertintų pagal atliktus darbus, o ne reputacija.

Portalas 15min.lt rašė, jog B. Markausko motina Sofija Markauskienė 5–6 metus keliais sklypais Klaipėdos rajone naudojasi be savininkų leidimo. Vienas žemės savininkų teigė pats mokantis žemės mokestį ir nėra suteikęs leidimo ministro šeimai ūkininkauti jo žemėje. Tuo metu, pasak portalo, B. Markausko motina už šiuos sklypus iš Nacionalinės mokėjimų agentūros gauna išmokas.

Seimo pirmininkas taip pat aptarė ir teisingumo ministro problemą. Pasitraukus Mildai Vainiutei, laikinai šias pareigas eina vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Jis teigė, kad jau ilgiau, nei mėnesio trukmės bevaisės ministro paieškos, gali užtrukti ir dar. Žurnalistui Ridui Jasiulioniui paklausus, ar šio ministro kėdė gali būti tuščia kad ir pusmetį, V.Pranckietis pritardamas atsakė: „Bet tegul gerai padaro.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.