E. Gentvilas skelbia ultimatumą A. Guogai: „Jis vėl patvirtino liežuvautojos reputaciją“

Liberalų sąjūdžio frakcija informuoja, kad frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas reikalauja Europos Parlamento nario Antano Guogos trauktis iš savo pareigų.

 Liberalų sąjūdžio frakcija informuoja, kad frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas reikalauja Europos Parlamento nario Antano Guogos trauktis iš savo pareigų.<br>J.Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr. 
 Liberalų sąjūdžio frakcija informuoja, kad frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas reikalauja Europos Parlamento nario Antano Guogos trauktis iš savo pareigų.<br>J.Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr. 
Antanas Guoga trauktis nesiruošia. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antanas Guoga trauktis nesiruošia. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 10:42 AM, atnaujinta Apr 12, 2018, 12:39 PM

Po antradienį paviešintos Europos Parlamento nario melagingos informacijos apie parlamentarą Virgilijų Alekną – neva šiam buvo sumokėti pinigai, kad jis į Seimą kandidatuotų kartu su liberalais – Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas reikalauja A. Guogos atsisakyti EP nario mandato. A. Guoga į EP buvo išrinktas nuo Liberalų sąjūdžio.

„Jau ne pirmą kartą A. Guoga patvirtino savo bobos liežuvautojos reputaciją. Siūlau jam pasitikrinti, ką vis tik turi kelnėse ir pagaliau priimti bent vieną tvirtą sprendimą – pasitraukti iš Europos Parlamento, į kurį pateko nuo Liberalų sąjūdžio“, – sako E. Gentvilas.

Parlamentaro teigimu, A. Guoga jau ilgą laiką nuosekliai veikė prieš Liberalų sąjūdžio interesus, net jo liudijimai baudžiamojoje byloje yra melagingi ir jais siekiama dar labiau apjuodinti partiją. A. Guogai atsisakius EP mandato kitas politikas eilėje – E. Gentvilas.

„Užtikrinu Antaną ir visą visuomenę – jam atsistatydinus aš atsisakysiu priimti Europos Parlamento mandatą ir į Briuselį nevyksiu. Liksiu dirbti Seime ir vadovauti partijai“, – pažymi liberalų lyderis.

A. Guoga raginimo nesureikšmina

Europos Parlamento narys Antanas Guoga atsakė į E.Gentvilo komentarus, vadindamas juos pigaus dėmesio medžiokle. Jo teigimu, jis nesiruošia trauktis iš savo pareigų, nes jį išrinko žmonės.

„Kaip kitaip galiu vertinti? Ko daugiau iš jo galima tikėtis? E. Gentvilas pigiai politikuoja ir tiek“, – sako Antanas Guoga, šiuo metu Europos Parlamente dirbantis su Europos liaudies partijos frakcija.

„Į Europos parlamentą mane išrinko žmonės. Tuomet buvau Liberalų sąjūdžio narys. Narys partijos, kuria tikėjau. Deja, šia partija nusivyliau ir dabar šis lapas užverstas. Europos parlamente atstovauju rinkėjus ir tą darau gerai – organizuoju renginius, susijusius su vieningos Europos rinkos temomis, kibernetiniu saugumu, blockchain, prisidedu prie jaunimo technologinio švietimo, investicijų pritraukimo į Lietuvą,“, – po publikacijų spaudoje pareiškė Antanas Guoga.

Paklaustas, kodėl pastaruoju metu daug dėmesio skiriama jo parodymams Guoga atviras: „Paprasta viskas. Iki kovo 26 d. visos pusės turėjo galimybę susipažinti su bylos medžiaga. Jau tuoj byla turi keliauti į teismą. Parodymų, ypač tų, kurie nepasitvirtino, viešinimas yra būdas didinti abejones ir politizuoti procesą. Kuo daugiau tokio pašalinio triukšmo, tuo mažiau dėmesio esminiams dalykams, kaltinamiesiems”.

„Pasikartosiu, bet nuoširdžiai linkiu liberalams iš esmės atsinaujinti. Tokie pareiškimai, kaip partijos pirmininko, kuris savo pareiškimuose naudoja ne norminę kalbą, neteikia solidumo politikui, viešam asmeniui, juo labiau, partijos vadovui”, – sakė Antanas Guoga.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad trečiadienį laikraštis „Lietuvos rytas“ paviešino dar vieną epizodą iš vadinamosios politinės korupcijos bylos, kurioje figūruoja buvęs Seimo narys Eligijus Masiulis, bet buvęs vienas iš „MG Baltic“ vadovų Raimondas Kurlianskis. Straipsnyje buvo cituojami A.Guogos parodymai STT pareigūnams, kurių jis vėliau išsigynė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.