Grįžusio V.Uspaskicho užmojis – vadovauti Vyriausybei

Darbo partija neįsivaizduojama be Viktoro Uspaskicho. Tuo neabejojo užvakar į suvažiavimą Kaune susirinkę „darbiečiai“, kurie partijos vedliu jį išrinko beveik vienbalsiai ir aidint griausmingiems plojimams.

V.Uspaskichas mano galintis grąžinti Darbo partijai praeityje turėtą galią.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Uspaskichas mano galintis grąžinti Darbo partijai praeityje turėtą galią.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 5:58 AM, atnaujinta Apr 17, 2018, 7:56 AM

Į Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vykusį suvažiavimą 58-erių V.Uspakichas atvyko vilkėdamas šviesų kostiumą ir pasirišęs žydrą kaklaraištį, papuoštą Darbo partijos simbolika.

Nors į pirmininko postą taip pat buvo iškelti laikinai partijai vadovavęs Šarūnas Birutis ir Seimo narys Valentinas Bukauskas, jie abu kandidatuoti atsisakė ir išreiškė paramą V.Uspaskichui.

Š.Birutis ir V.Bukauskas, taip pat buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir Šiaulių politikas Aidas Gedvilas išrinkti V.Uspaskicho pavaduotojais.

Baigiantis suvažiavimui į VDU salę įžengė vienas artimiausių V.Uspaskicho bendražygių Vytautas Gapšys, kurį pirmininkas pakvietė kuo greičiau sugrįžti į partiją.

V.Gapšys, kuris yra įtariamasis politinės korupcijos byloje, tokios galimybės neatmetė. Šioje byloje įtarimai pareikšti ir Darbo partijai.

– Kaip vertinate dabartinę partijos būklę? – paklausėme europarlamentaro V.Uspaskicho, kuris „darbiečiams“ su nedidele pertrauka jau yra vadovavęs nuo 2003 iki 2013 metų.

– Džiaugiuosi, kad pastangos sužlugdyti partiją nebuvo sėkmingos. Daugiausia pastangų tai padaryti dėjo ne oponentai, o buvę saviškiai.

Partija nesubyrėjo, ji išsigrynino. Aplankiau beveik pusę skyrių, ir vaizdas mane džiugina – žmonių nuotaika gera, pasiryžimas aiškus, energijos nestinga. Tik aš juos iš anksto perspėjau, kad turės dirbti ne mažiau, negu dirbsiu aš.

– Kas keisis partijos veikloje?

– Viskas – valdymo struktūra, programa, pasiryžimas, strategija. Turime atsiprašyti rinkėjų dėl padarytų klaidų, visi jų padaro.

Dabar su žmonėmis ketiname kalbėti paprasta, visiems suprantama kalba.

– Kokius artimiausius tikslus keliate?

– Išgryninti partiją, sukurti tinkamą programą, kuri padarys didelį proveržį šalies ekonomikoje.

Pats kūriau šią programą ir galiu pasakyti, kad tokios neturi nė viena partija.

Ambicijos yra didelės, mažiausias tikslas – atsidurti populiariausių partijų trejetuke. Vadovaudamas Darbo partijai dukart ją atvedžiau į pirmąją vietą.

Mano tikslas – vadovauti Vyriausybei. Programai įgyvendinti reikalinga dauguma ir svertai. Kalbėti, kai tavęs nesupranta, arba ateiti į Seimą pasėdėti su 20–30 žmonių nėra tikslo.

Aktyviai dalyvausime prezidento rinkimuose, tačiau dar neaišku, ar kelsime savo kandidatą, ar paremsime labiausiai mūsų strategiją atitinkantį žmogų. Aš šio posto tikrai nesieksiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.