R. Karbauskis nerimsta: dėl B. Markausko skandalo ir toliau karia konservatorius

Toliau nerimsta skandalas dėl žemės ūkio ministro Broniaus Markausko. Dar antradienį ryte žadėjęs priimti principingą sprendimą premjeras Saulius Skvernelis tos pačios dienos vakare pareiškė, kad priimti sprendimo negali, nes nepakanka informacijos. Po tokių įvykių šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ministras pirmininkas yra priklausomas, nesavarankiškas ir neprincipingas.

R. Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 4:35 PM, atnaujinta Apr 18, 2018, 4:47 PM

Praėjus kelioms valandoms po tokio pareiškimo socialiniame tinkle prabilo valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis teigė, kad viešojoje erdvėje bandoma dangstytis jo vardu ir daryti įtaką premjerui. Jis taip pat pabrėžė, kad B.Markauskas yra Vyriausybės narys ir S.Skvernelis prisiima visą jam tenkančią atsakomybę dėl ministrų kabineto. R.Karbauskis tikino, kad tiek abu ministrų kabineto atstovai yra savarankiški.

„Frakcija palaiko ministrą, tačiau visi puikiai suprantame, kad šioje situacijoje sprendimus turi priimti premjeras, nes tai jo atsakomybės sritis. Bet kokio sprendimo atveju ministras pirmininkas turi frakcijos paramą ir pasitikėjimą. Dėl to esu visiškai tikras.

Su Sauliumi Skverneliu bendraujame pakankamai seniai, mačiau jį skirtingose situacijose, todėl puikiai žinau, kad bet koks bandymas spausti premjerą visada būna nesėkmingas.

Manau, kad įvairių prezidentės ir opozicijos pareiškimų tik daugės, nes daugėja informacijos ir įtarimų apie politinę korupciją liberalų ir konservatorių partijų vadovybėse.

Tik nepateisinama, kad niekas iš opozicijos ir jos globėjų aplinkos negalvoja apie valstybę, visą savo dėmesį ir laiką investuoja tik į intrigas, kuriomis bando užmaskuoti savo problemas.

Dabartinis ministras pirmininkas, Vyriausybė, Seimas niekada nesusitaikys su noru valstybę paversti korumpuotų politikų, valdininkų ir verslo grupių įkaite, noru lobti žmonių gerovės sąskaita. Ir jei tokia situacija vadinama politine krize, tai ta krizė nesibaigs, kol mes neįveiksime korupcijos.

Manyčiau, kad to turėtų siekti ir valstybės Prezidentas. Nes dabar panašu, kad ne premjeras Saulius Skvernelis spaudžiamas Ramūno Karbauskio, o Prezidentė, galimai spaudžiama konservatorių, dėl kažkokių mums nežinomų priežasčių tampa į politinės korupcijos skandalą klimpstančio Gabrieliaus Landsbergio nuomonės reiškėja“, – socialiniame tinkle rašė R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.