S. Skvernelis nebesitvardo: „Prezidentė vykdo konservatorių paliepimus“

Atrodo, kad nors žemės ūkio ministras Bronius Markauskas į balą įbrido giliai, daugiau dėmesio dabar sulaukia jį ginančio premjero Sauliaus Skvernelio konfrontacija su šalies vadove Dalia Grybauskaite. Kol šalies vadovė reikalauja ministro pasitraukimo, o ministrą pirmininką vadina „principingai neprincipingu“, pastarasis rėžia – ji vykdo konservatorių paliepimus.

 S.Skvernelis susikibo su prezidente.<br> lrytas.lt koliažas
 S.Skvernelis susikibo su prezidente.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-19 08:34, atnaujinta 2018-04-19 08:48

Nusileisti neketina

Ketvirtadienio ryte „Žinių radijuje“ kalbėjęs S.Skvernelis tikino, kad kova su valdančiąja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei jos atstovais Vyriausybėje prasidėjo iš karto po 2016 metų Seimo rinkimų, nes, anot jo, laimėjo ne tie.

„Vienareikšmiškai. Tai esminė priežastis. Mes tikrai dirbame, daliname pažadus, juos vykdome. Manau, kad savo įsipareigojimus, kuriuos mes žmonėms pristatėme, įgyvendiname. Tai rodo skaičiai ir situacija šalyje“, – tikino Vyriausybės vadovas.

Jis teigė niekada nesakęs, kad D.Grybauskaitė savo pareiškimais kažkam atidirbinėja, tačiau jis įsitikinęs, kad šalies vadovė savo veiksmus derina ar vykdo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) paliepimus.

„Tai – faktas. Kada partijos pirmininkas viešai pareikalauja, kad prezidentė padarytų griežtą pareiškimą žemės ūkio ministro atžvilgiu ir mes matome, kad ji nepakalbėjusi su manimi ar ministru tą padaro.

Aš dar kartą pabrėžiu, kad ministrai yra pavaldūs ministrui pirmininkui, atskaitingi Seimui ir prezidentei. Tokių išankstinių pareiškimų turėjome apsčiai per devynerius metus. Santykiai tarp manęs ir prezidentės yra konstruktyvūs, darbiniai ir dalykiški.

Sulaukęs generalinės prokuratūros procesinio sprendimo, įvertinsiu teisines ir kitas aplinkybes. Aš ir niekas daugiau tik aš gali priimti sprendimą“, – teigė ministras pirmininkas.

Laukia dokumentų

Nacionalinė mokėjimų agentūra (NMA) naujienų portalą lrytas.lt informavo, kad kreipėsi į B.Markausko mamą Sofiją Markauskienę, su prašymu pateikti dokumentus, įrodančius teisę gauti išmokas. Jei dokumentai pateikti nebus, jai bus taikomos sankcijos.

„Nacionalinė mokėjimo agentūra, gavusi skundą dėl Sofijos Markauskienės neteisėto deklaravimo, vadovaudamasi Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos ir 2016–2020 metų tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisyklėmis kreipėsi į pareiškėją, prašydama pateikti minimų plotų valdymo teisę ir dirbimo faktą įrodančius dokumentus. Jeigu šie dokumentai nebus pateikti, pareiškėjai bus taikomos teisės aktuose nustatytos sankcijos“, – rašoma NMA laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.