Dėl girto klebono į krūtinę mušėsi ir du vyskupai

Net šilto ir šalto matę policijos pareigūnai tokį pažeidėją baudė pirmą kartą – 20 eurų bauda skirta kunigui, kuris girtutėlis bandė laikyti mišias.

Iki šiol Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje dirbusiam kunigui V.Girdžiušui teks gydytis nuo alkoholizmo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki šiol Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje dirbusiam kunigui V.Girdžiušui teks gydytis nuo alkoholizmo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dar neregėtas incidentas įvyko vienoje moderniausių sostinės šventovių –  Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dar neregėtas incidentas įvyko vienoje moderniausių sostinės šventovių – Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arkivyskupas G.Grušas vakar priminė, kad alkoholizmas išplitęs ne tik kaimuose ar vargingai gyvenančiųjų aplinkoje, šia liga gali susirgti visi.
Arkivyskupas G.Grušas vakar priminė, kad alkoholizmas išplitęs ne tik kaimuose ar vargingai gyvenančiųjų aplinkoje, šia liga gali susirgti visi.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 6:02 AM, atnaujinta Apr 20, 2018, 7:03 AM

Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje Vilniuje trečiadienio vakarą buvo aukojamos mišios už neseniai žuvusį jauną vaikiną.

Einantį neleistinoje vietoje per bėgius nelaimėlį mirtinai partrenkė traukinys.

Keliama versija, kad jaunuolis galėjo būti užsidėjęs ausines ir klausėsi garsios muzikos, todėl neišgirdo atvažiuojančio traukinio signalo.

Velionio artimieji užvakar susirinko į gedulingas mišias, bet juos pribloškė kunigo elgesys – jis kažką nerišliai kalbėjo, neįstengė pakilti nuo kėdės.

Žmonės iškvietė policiją.

Nustatytas sunkus girtumas

„18 val. 59 min. buvo gautas pranešimas, kad Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje galimai neblaivus kunigas elgiasi neadekvačiai, nutraukė mišias ir iš bažnyčios išvijo moterį“, – apie trečiadienį įvykusį incidentą pasakojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Loreta Kairienė.

Atvykę į bažnyčią policijos pareigūnai patikrino klebono Valdo Girdžiušo blaivumą.

Alkoholio matuoklis parodė 2,84 promilės – tai sunkus girtumas.

Vakar V.Girdžiušas apsilankė policijoje, kur jam buvo skirta 20 eurų bauda už buvimą neblaiviam viešojoje vietoje.

„Tiesiog taip įvyko, labai apgailestauju ir dar kartą atsiprašau“, – išėjęs iš policijos komisariato dvasininkas ištarė „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistams.

Atvejis – išskirtinis

„Žmogus gailisi, sunkinančių aplinkybių nėra, jis nebuvo baustas anksčiau, todėl ir bauda skirta minimali.

Jei toks atvejis pasikartotų, būtų nubaustas griežčiau.

Atvykus pareigūnams kunigas su jais bendravo mandagiai. Gal žmogus iš tiesų turi problemų, kurias galėtų padėti išspręsti psichologai.

Matyt, bėdų prisikaupė“, – kalbėjo Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato viršininkas Vitalijus Karpukas.

Pareigūnas pripažino, kad jo darbo praktikoje tokių įvykių su dvasininkais nėra buvę.

Aukšti dvasininkai atsiprašė

Incidento vakarą su velionio artimaisiais susitiko ir bendravo vyskupas Darius Trijonis. Jis atsiprašė dėl nederamo dvasininko elgesio.

O vakar ir arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas apgailestavo, kad sunkią valandą į bažnyčią susirinkę žmonės pateko į labai nemalonią situaciją: „Dabar siekiame padėti tai šeimai, velionio artimiesiems.

Noriu atsiprašyti parapijiečių, kurie taip pat patyrė savotišką nemalonų šoką.“

Kunigo laukia gydymas

Po incidento arkivyskupas susitiko su V.Girdžiušu ir jį išklausė.

„Jis iš karto pradės gydytis, o kol vyks gydymas, parapijoje jį pavaduos kiti kunigai. Jis labai gailisi dėl savo elgesio, atsiprašė manęs ir savo parapijiečių“, – sakė G.Grušas.

Anot arkivyskupo, šis atsitikimas – priminimas visiems, kad alkoholizmas išplitęs ne tik kaimuose ar vargingai gyvenančiųjų aplinkoje, šia liga gali susirgti visi – kunigai, vadovai, politikai, mokytojai, gydytojai ir kiti.

„Kai matote, kad kas nors serga šia liga, padėkite jiems.

Negalima tylėti apie tai, ką matome, – tiek bažnyčioje, tiek šeimoje. Nereikia tylėti, dangstyti, bandyti apsaugoti nuo pasekmių ar kišti pagalvę.

Dėl kunigo Valdo ateities spręsime, kai jis baigs gydymą.

Dedame daug vilčių į gydymo procesą“, – kalbėjo G.Grušas.

Jis pridūrė, kad esama pavyzdžių, kai po gydymo grįžę dirbti kunigai padaro daug gerų darbų.

Bažnyčios hierarcho teigimu, dėl V.Girdžiušo piktnaudžiavimo alkoholiu iki šiol jokių signalų nebuvo gauta, bet jau anksčiau šis dvasininkas kelis kartus buvo įspėtas dėl bendravimo su parapijiečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.