STT pareigūnus Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centre sudomino viešųjų pirkimų dokumentai

Ketvirtadienį Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centre lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai. STT patvirtino, kad paėmė dokumentus, susijusius su viešaisiais pirkimais.

STT pareigūnai iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro paėmė dokumentus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT pareigūnai iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro paėmė dokumentus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 10:34 AM, atnaujinta Apr 20, 2018, 11:53 AM

„Vakar STT pareigūnai paėmė iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro dokumentus, kurie reikalingi tikslinant aplinkybes dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kreipimosi“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė STT atstovė spaudai Renata Andružytė. Šiuo metu yra tikslinamos įvykių aplinkybės.

Tai buvo atlikta po naujienų portalo 15min.lt pateiktos informacijos apie tai, kad ULAC vadovas S.Čaplinskas vertė darbuotojus klastoti viešųjų pirkimų dokumentus.

Atstovė pabrėžė, kad dokumentai paėmimas nėra procesiniai veiksmai, tai administracinė procedūra, teigė R.Endružytė.

Pasisakė ir ministerija

Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintame komentare teigiama, kad ministerija yra pasirengusi bendradarbiauti su teisėsauga.

„SAM, reaguodama į viešoje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidriai vykdytus ULAC viešuosius pirkimus po buvusio šios institucijos darbuotojo liudijimo viešai, nedelsiant kreipėsi į STT dėl tyrimo pradėjimo. Tad labai laukiame iš STT žinių. Nuo to priklausys ir tolimesni SAM veiksmai“, – rašome atsiųstame komentare.

Jame taip pat primenama, kad ministras Aurelijus Veryga iš karto ėmėsi veiksmų.

„Ministras A. Veryga ne kartą buvo išsakęs poziciją, kad jokia korupcija sveikatos sistemoje nebus toleruojama – nei didelio, nei smulkaus masto. Jei pasitvirtintų informacija apie galimai neskaidrius UALC viešuosius pirkimus, SAM imsis visų reikalingų teisinių priemonių, kad būtų užkirstas kelias tokiems dalykams ir kad nebūtų toliau kuriamos prielaidos nepasitikėjimui sveikatos sistema, kuris, deja, ir taip nėra didelis. Tuo tarpu tokie dalykai prie geresnių sveikatos sistemos vertinimų tikrai neprisideda“, – rašoma tekste.

Taip pat informuojama, kad ministerijoje yra sukurta komisija, kuri pradeda oficialų tyrimą dėl S. Čaplinsko pasisakymų apie sergančiuosius.

„Kaip jau ne kartą minėta, ministras A. Veryga suteikia galimybę ULAC vadovui S. Čaplinskui priimti pačiam vyrišką sprendimą dėl tolimesnių savo darbų. Šią savaitę po biuletenio turėjęs į darbus grįžti ULAC vadovas ir susitikti su ministru pokalbiui, savo nedarbingumą pratęsė dar savaitei iki balandžio 24 d. imtinai. Tikimės, kad jau kitą savaitę toks susitikimas įvyks“, – tikisi ministerijos atstovai.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad ULAC vadovas prieš keletą savaičių žiniasklaidoje nuskambėjo dėl keistų pareiškimų „Dokumentikos namų“ žurnalistėms. Tą kartą jis kalbėjo, kad nuo narkotikų priklausomi asmenys nėra verti gelbėjimo. Jis taip pat žurnalistės klausė, kokia poza ji paskutinį kartą pasiekė orgazmą. Pats S.Čaplinskas teigė, kad šie sakiniai yra išimti iš konteksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.