V. Pranckietis skatina prezidentę nesislėpti už savo patarėjų

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad jei susirašinėjimas tarp prezidentės ir buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio yra tikras, naudojama leksika yra nekorektiška. Jis teigė, kad prezidentė turėtų pati pakomentuoti šią situaciją, o ne perduoti pareiškimus per savo patarėjus.

V. Pranckietis skatina prezidentę nesislėpti už savo patarėjų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Pranckietis skatina prezidentę nesislėpti už savo patarėjų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 8:33 AM, atnaujinta May 2, 2018, 9:18 AM

Seimo pirmininkas komentuodamas dienraščio „Lietuvos rytas“ paviešintą elektroninį laišką, atrodo, rašytą Dalios Grybauskaitės, teigė, kad situacija yra tikrai neeilinė.

„Stebėjau viską, kas vyko žiniasklaidoje, tai turėčiau gal padaryti paprastą išvadą – prezidentė yra rinkta visų žmonių, pastarieji yra sujaudinti. Ir būtų gerai, kad pati prezidentė atsakytų į viską, nes žmonės laukia jos pačios žodžių. Manau, kad bent jau taip būtų galima situaciją išspręsti. Situacija tikrai yra neeilinė“, – sakė V.Pranckietis, įvardindamas, kad politinės korupcijos bylos purslų yra paliestas ir aukščiausias pareigas užimantis asmuo Lietuvoje.

Taip pat dar pridurdamas, kad tauta rinko prezidentę, o ne jos patarėjus, todėl prabilti turėtų ji pati.

V.Pranckietis teigia, kad jei šie laiškai yra tikri, prezidentės žodžiai nėra jai tinkami.

„Turinys aiškiai yra negeras, labai nekorektiški kai kurie išsireiškimai. O ar tie laiškai iš tikrųjų yra prezidentės, reikėtų, kad ji pati ir atsakytų“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė jis.

Jis taip pat teigė, kad nesutinka su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio nuomone, kad su D.Grybauskaite nebendraus, kol ji nepatvirtins, kad laiškų turinys yra netikras. Seimo pirmininkas patikino, kad trečiadienį dalyvaus renginyje Prezidentūroje, ir jei jam užteks laiko ir turės galimybę, pats pasikalbės su D.Grybauskaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?