G. Landsbergis: „O jeigu būtų paviešintas R. Karbauskio ir G. Kildišienės susirašinėjimas?“

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis surengtoje tiesioginėje transliacijoje „Facebook“ pakomentavo prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio susirašinėjimą. Politiko teigimu, pūsti burbulo visai nereikia.

G. Landsbergis: „O jeigu būtų paviešintas R. Karbauskio ir G. Kildišienės susirašinėjimas?“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis: „O jeigu būtų paviešintas R. Karbauskio ir G. Kildišienės susirašinėjimas?“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 2:38 PM, atnaujinta May 4, 2018, 7:16 PM

„Nors ir daugelis vadina prezidentės susirašinėjimą „žemiau plintuso“, nuoširdžiai nesuprantu, kas yra tragiško kalbėtis apie tai, kas vyksta Lietuvoje. Prezidentė kalbasi su žmonėmis. Aš kalbuosi su kitais politikais, Ramūnas Karbauskis kalbasi su kitais politikais. Tikiuosi, kad dar yra tų, kurie kalbasi ir su juo“, – ironizavo konservatorių lyderis.

Jis teigė, kad asmeniniai pokalbiai nėra pakankama priežastis teisti politikus. „Dabar įsivaizduokime, jeigu būtų paviešinti R.Karbauskio ir Gretos Kildišienės pokalbiai, tada tikrai būtų įdomu paskaityti – būtų ir netikėtos leksikos, žodžių. Bet ar turi teisę tai daryti. Visi turime teisę kalbėtis, bet ar mes turime teisę apie tai žinoti, aš nežinau“, – svarstė G.Landsbergis.

G.Landsbergis rekomendavo pirmiausia visiems atsipalaiduoti. „Nereikia karščiuotis ir daryti skubotų išvadų. Bet politikai kartais kalba emocingai, naudodami tam tikrus žodžius“, – sakė parlamentaras.

„Negarbingi politikai yra negarbingi“, – sakė konservatorių lyderis, kalbėdamas apie Eligijų Masiulį. „Jeigu žmogus mano, kad 106 tūkstančių eurų paskola iš verslininko yra okei, tai manys, kad galima paviešinti ir privačius pokalbius“, – sakė parlamentaras.

Jis dar pridūrė, kad kiekvienas turėtų atidžiai galvoti apie savo asmeninius pokalbius. „Jeigu prezidentės susirašinėjimas nėra saugus, tai pagalvokite ir apie savo susirašinėjimus“, – sakė G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.