VSD medžiaga kursto aistras: premjero patarėjas žada, kad tai – dar ne pabaiga

Valstybės saugumo departamentas (VSD) rašte parlamentarams teigė, kad žurnalistas Tomas Dapkus, būdamas verslo koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla. VSD paskelbta dalis medžiagos apie tyrimą dėl politikų ir verslo koncerno „MG Baltic“ sąsajų sukėlė naują politinių diskusijų bangą. Strėlės vėl paleistos į liberalų stovyklą, mat minėtuose dokumentuose nedviprasmiškai kalbama apie itin glaudžius šios partijos ryšius su verslu.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad VSD gali turėti informacijos apie kitų koncernų sąsajas su politikais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad VSD gali turėti informacijos apie kitų koncernų sąsajas su politikais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-07 22:08, atnaujinta 2018-05-08 06:33

Nustebino VSD įžvalgos

Teiginys, kad partija „visiškai valdoma „MG Baltic“ ir veikia, laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio žodžiais tariant, kaip dukterinė įmonė – liberalams susižavėjimo nekelia.

„Man sunku pasakyti, kodėl Darius Jauniškis (VSD vadovas – aut. pats.) pasirašo po tokiais žodžiais nepateikdamas įrodymų“, – laidoje „LRT forumas“ teigė liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas ir pridūrė, kad anuomet partijoje norėta nuversti Artūrą Zuoką, o Petras Auštrevičius norėjo kurti kitą partiją. Tiesa, vėliau, pasikeitus aplinkybėms, viskas pasisuko kita linkme ir buvo sukurtas Lietuvos liberalų sąjūdis.

„Man sunku suprasti, kaip 2006-aisiais P.Auštrevičius galėjo patirti „MG Baltic“ koncerno įtaką“, – svarstė E.Gentvilas, reaguodamas į laidos vedėjo klausimą, kuris iš partijos lyderių galėjo būti glaudžiai susijęs su minimu koncernu.

Politikas teigė, kad paviešinta informacija yra pateiktas „desertas visuomenei“.

Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnas Juozas Olekas laidoje aiškino, kad neigiamai vertina situaciją, kai verslas susipina su politika ir žiniasklaida. Jis neigiamai vertino atvejus, kai verslininkai turi savo žiniasklaidos grupes ir bando daryti įvairią įtaką politikams.

J.Olekas stebėjosi, kodėl prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimas su Eligijumi Masiuliu niekaip nebuvo atspindėtas kasmet viešinamoje VSD ataskaitoje.

R.Žemaitaitį VSD prajuokino

„Tvarkiečiui“ Remigijui Žemaitaičiui VSD veiksmai sukėlė juoką, jo teigimu, dokumentai nutekinti po kelių informacijos rinkimo metų ir būtent per žurnalistų profesinę šventę.

„Jei ši medžiaga atiduota komitetui ir viešinama, tai ji niekam tinkama. Juokingiausias dalykas tai, kad kaip tik šiandien premjeras susikvietė saugumo atstovus ir klausė, ar tai (VSD medžiagoje užfiksuoti faktai – aut. past.) gali turėti įtakos būsimiems rinkimams. Tai tam tikra parodija“, – sakė jis ir pridūrė, kad nereikėtų stebėtis, jei po kurio laiko panaši medžiaga pasirodys apie garsųjį „Agrokoncerną“.

„Premjero posėdis primena parodiją. Kodėl netiriama kitų verslo struktūrų įtaka politikams?“, – klausė R.Žemaitaitis ir pridūrė, kad dokumentuose užsimenama apie kelias institucijas ir ministerijas.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigė turintis šaltinių informacijos, kad VSD medžiagoje galimai minimos ir kitos verslo grupės, tad, šios istorijos pabaigos nesimato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?