V. Bakas: tyrime dėl neleistinos įtakos valstybėje figūruoja penkios-šešios grupės

Tyrime dėl neleistinos įtakos politiniams procesams valstybėje figūruoja penkios–šešios grupės, sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas Vytautas Bakas.

Vytautas Bakas<br>D.Umbraso nuotr.
Vytautas Bakas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

May 9, 2018, 1:28 PM, atnaujinta May 9, 2018, 1:35 PM

„(Iš turimos medžiagos – BNS) matosi interesų grupių tikslai įsitvirtinti arba daryti poveikį strateginiams valstybės sektoriams. Tie galios centrai pastaruosius metus buvo visada, tik keitėsi jų pavadinimai“, – po komiteto posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė V. Bakas.

Klausiamas, kiek interesų grupių figūruoja jų tyrime, komiteto vadovas teigė, jog domėtasi tiriamu laikotarpiu veikusiomis „penkiomis-šešiomis pagrindinėmis grupėmis“.

Klausiamas, ar jų visų veikla kėlė grėsmę nacionaliniam saugumui, V. Bakas teigė, kad tai, jog „niekieno nerinkta grupė sugeba priiminėti sprendimus valstybėje, tai yra grėsmė nacionaliniam saugumui“.

Jis taip pat patvirtino, jog tyrime figūruoja ne tik lietuviško kapitalo įmonės.

Šią savaitę NSGK gavo dalį Valstybės saugumo departamento išslaptintos tyrimui pateiktos medžiagos, susijusios su koncernu „MG Baltic“.

Joje teigiama, kad žurnalistas Tomas Dapkus, būdamas verslo koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla. VSD įvardija T. Dapkų kaip pagrindinį veikiantį „MG Baltic“ atstovą koncernui siekiant padaryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, Registrų centre.

Taip pat medžiagoje teigiama, kad Liberalų sąjūdis yra koncerno „MG Baltic“ ilgalaikis politinis projektas, ir partija buvo pilnai kontroliuojama koncerno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.