Neringa Venckienė kol kas lieka Amerikoje

Daugiau kaip tris mėnesius dienas Čikagos kalėjime leidžianti Neringa Venckienė dar bent mėnesį nebus sugrąžinta į Lietuvą. 

Teismas nepriėmė sprendimo dėl N.Venckienės prašymo stabdyti jos ekstradiciją metams.    <br>D.Umbraso nuotr. 
Teismas nepriėmė sprendimo dėl N.Venckienės prašymo stabdyti jos ekstradiciją metams.    <br>D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 6:02 PM, atnaujinta May 10, 2018, 6:16 PM

Ketvirtadienį Čikagos federaliniame teisme buvo nagrinėjamas jos skundas dėl ekstradicijos nukėlimo, tačiau teisėja Virginia Kendall sprendimo, grąžinti bėglę į Lietuvą ar atidėti jos ekstradiciją metams, kaip to prašo N.Venckienė, nepriėmė. 

Ji N.Venckienei ir jos advokatams suteikė galimybę iki birželio 14 dienos pristatyti teismui papildomus dokumentus. Iki kito teismo posėdžio N.Venckienė iš JAV nebus išsiunčiama.

Teismas Čikagos federaliniame teisme prasidėjo 8 ryto vietos laiku (Lietuvos laiku 17 val.) ir su pertraukomis tęsėsi apie pusvalandį. 

N.Venckienė į teismą, kaip įprasta, atvyko vilkėdama oranžinį kalinio kostiumą ir surakinta antrankiais. Trumpą teismo posėdį stebėjo jos sūnus ir pora šalininkų, kurie vis dar tiki, kad buvusi teisėja yra nekalta ir yra puolama už tai, kad prabilo apie mistinį pedofilų klaną.

Sprendimą išduoti bėglę Lietuvai Čikagos teismas yra priėmęs dar vasario mėnesį, tačiau N.Venckienė bando šį procesą sustabdyti. 

Ji prašo jos neišgabenti į Lietuvą dar metus, kol nebus išnagrinėtas jos prieglobsčio prašymas. 

Tame pačiame teisme taip pat yra nagrinėjamas ir dar vienas N.Venckienės skundas. Ji prašo ją išleisti į laisvę už užstatą, nes esą likęs vienas jos netrukus 19-ą gimtadienį švęsiantis sūnus neturi pinigų susimokėti nei sąskaitoms, nei už mokslą koledže. 

N.Venckienė teigia, kad Lietuvos jai pateikti kaltinimai yra nepagrįsti ir ji esą nepadarė jokių nusikaltimų - nespyrė Laimutei Stankūnaitei, netrukdė antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti teismo sprendimo ir nesmūgiavo pareigūnui. 

„Aš nerakinau durų ir nebarikadavau praėjimo, aš kelis kartus sakiau, kad atrakinkite duris, tai galima pamatyti ir išgirsti vaizdo įraše. Lietuvos policijos pareigūnas pirmas mane sužeidė, aš negalėjau eiti į darbą 12 dienų, nes dešinys petys ir ranka buvo sužaloti“, - teisinasi N.Venckienė.

Skunde teismui ji taip pat tvirtina, kad negalėjo įvykdyti teismo sprendimo perduoti brolio dukrą L.Stankūnaitei, nes ją pati mergaitė atsisakė gyventi su motina, nors ji dėjo visas pastangas, kad šios susitikinėtų ir mergaitė gyventų su mama.

N.Venckienė savo skunde taip pat teigė, kad Lietuvos teisėsaugininkai patys pažeidė teismo sprendimą, nes nesilaikė duoto nurodymo prieš mergaitę nenaudoti prievartos. 

„Ant mergaitės galvos buvo užmesta antklodė, kuri buvo apipurkšta kažkokia chemine medžiaga“, - pačios sukurtą istoriją apie „psihotropinę kaldrytę“ pasakoja N.Venckienė ir pateikia iki šiol dar negirdėtą „faktą“, esą „antstolė ir policijos pareigūnai stebėjo, kaip mergaitė buvo velkama žeme“.

JAV Valstybės departamentas pritaria N.Venckienės ekstradicijai ir, kaip ketvirtadienį teisme vykusiame posėdyje pažymėjo prokuroras, Departamentas uždegė žalią šviesą bylos perdavimui ir teismas neturi jokių priežasčių stabdyti procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.