Teismo laukiantis Eligijus Masiulis metė iššūkį VSD

Korupcija kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis svarsto kreiptis į teismą dėl paviešintos Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymos, kai kuriuos jos teiginius pavadinęs kliedesiais.

 E.Masiulo teigimu, pažymoje, kuria remiasi V.Bako vadovaujamas komitetas, yra daug netiesos.<br> Lrytas.lt koliažas
 E.Masiulo teigimu, pažymoje, kuria remiasi V.Bako vadovaujamas komitetas, yra daug netiesos.<br> Lrytas.lt koliažas
E.Masiulio (nuotr. kairėje) teigimu, pažymoje, kuria remiasi V.Bako vadovaujamas komitetas, yra daug netiesos.
E.Masiulio (nuotr. kairėje) teigimu, pažymoje, kuria remiasi V.Bako vadovaujamas komitetas, yra daug netiesos.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 7:53 AM

Paviešintoje saugumiečių pažymoje teigiama, jog iškart po to, kai E.Masiulis 2008-aisiais tapo susisiekimo ministru, koncernas „MG Baltic“ pradėjo kurti schemas, kad šimtamilijoninius Susisiekimo ministerijos projektus laimėtų „MG Baltic“ įmonė „Mitnija“.

Taip pat užfiksuota, kad E.Masiuliui dirbant ministru „Mitnijai“ pradėjo šypsotis sėkmė. Bendrovė vien „Lietuvos geležinkelių“ projektuose laimėjo milijardo litų vertės konkursų.

„Kaip įvyko pokyčiai iki tam tikro laiko, kai atėjo reikalinga politinė dauguma, ir kokie buvo laimėtų projektų šuoliai, galime išvadas daryti patys“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.

Eksministras atmetė kaltinimus

Bet E.Masiulis atmetė VSD pažymoje pasirodžiusius kaltinimus: „Susisiekimo ministerija nevykdė jokių konkursų, visus konkursus vykdydavo įmonės – „Lietuvos geležinkeliai“, uostas, Kelių direkcija.

Šiuo atveju, matyt, buvo laimima dėl to, kad buvo geriausia kaina. O jei tada buvo žinoma apie neskaidrius procesus, tai iškart reikėjo čiupti už rankų ir pradėti ikiteisminius tyrimus.“

Kalbėdamas su „Lietuvos ryto“ televizija buvęs politikas tvirtino, kad VSD dokumente yra netiesos.

Siūlė atsiversti stenogramas

Tuo metu ekspremjero konservatoriaus Andriaus Kubiliaus teigimu, tuometis susisiekimo ministras nebuvo linkęs skaidrinti „Lietuvos geležinkelių“: „Galiu pasakyti, kad jis nebuvo tas, kuris būtų labai didelis reformų entuziastas.

Dar galiu pasakyti, kad net pas mus frakcijoje ne visi buvo labai dideli reformų entuziastai.“

Po tokių A.Kubiliaus žodžių buvęs liberalas pasiūlė atsiversti 2009–2010 metų Seimo stenogramas: „E.Masiulis teikia įstatymo projektą reorganizuoti „Lietuvos geležinkelius“, išskaidyti ir išskaidrinti suskaldant į atskiras direkcijas. Tai, ką dabar daro dabartinė Susisiekimo ministerija.

Ir visi konservatoriai, išskyrus A.Kubilių, balsuoja prieš.“

Žada nepalikti be dėmesio

E.Masiulis visą saugumiečių pažymą pavadino kliedesiais ir teigė svarstantis kreiptis į teismą, kad VSD pagrįstų savo medžiagą.

„Tikrai yra visos teisinės galimybės ir naujas bylas pradėti.

Tokie bandymai daryti viešuosius ryšius ten, kur jie neturėtų būti daromi, neliks be dėmesio“, – kalbėjo buvęs Liberalų sajūdžio vadovas, tapęs įtariamuoju korupcijos byloje.

Žinojo, bet nieko nedarė?

Po skandalo nemalonumų gali sulaukti ir buvę premjerai A.Kubilius ir socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas V.Bakas sakė, kad A.Kubilius su A.Butkevičiumi galbūt žinojo apie neleistiną verslo įtaką valstybėje, bet nieko nedarė.

Ar taip buvo iš tiesų, aiškinsis parlamentarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.