Remigijus Žemaitaitis: „VSD pažymomis bandoma nukreipti dėmesį nuo Prezidentūros“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė, kad jam kelia abejonių, kodėl Valstybės saugumo departamento (VSD) paviešintuose dokumentuose kalbama tik apie vieną verslo koncerną – „MG Baltic“.

Remigijus Žemaitaitis įsitikinęs, kad VSD pažyma paviešinta norint nukreipti dėmesį nuo kitų įvykių,.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis įsitikinęs, kad VSD pažyma paviešinta norint nukreipti dėmesį nuo kitų įvykių,.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 8:19 AM, atnaujinta May 11, 2018, 9:15 AM

„Gal valstiečiai nori daryti spaudimą. Kodėl nebuvo visos pažymos nuasmenintos ir pateiktos į viešumą? Pažyma būtent dabar paviešinta neatsitiktinai. Matyt, taip norėta nukreipti dėmesį nuo Prezidentūros ir tų laiškų (kuriuos prezidentei rašė Eligijus Masiulis – aut. past.)“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad pats jaučiais ramiai ir jo pavardė jokiose pažymose nefigūruoja.

„Man kaip teisininkui kyla klausimas, kodėl teisėsauga gavusi informacijos, kad verslas ketina daryti įtaką, kodėl to politiko neinformuoja? Jei tarnybos žinojo, kad dirbtinais būdais bandoma suskaldyti partiją, tai tuo metu ir reikėjo tą daryti (pranešti politikams – aut. past.). Klaida buvo draudimas įmonėms ir juridiniams asmenims remti politines partijas. Žinojome, kad partija „X“ bendrauja su viena, kita partija – su kita įmone, ir tie santykiai buvo aiškiai deklaruoti“, – svarstė R.Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.