A. Kubilius pranašauja: „Laukia daugiau nei dveji metai chaose“

„Esate šios žemės druska“, – taip į partijos kolegas konservatorių suvažiavime kreipėsi ilgametis šios politinės jėgos lyderis Andrius Kubilius ir pridūrė, kad besikeičiančiame pasaulyje partijos šaknys liko tokios pat.

Konservatorius A.Kubilius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Konservatorius A.Kubilius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2018, 1:42 PM, atnaujinta May 12, 2018, 1:43 PM

„Jums ir Lietuvai teko atlaikyti dvylika metų mano pirmininkavimo partinei veiklai. Esu kaltas, kaip ir dėl viso kito esu kaltas“, – sakė politikas.

Jis atviravo, kad valdyti šalį per didžiausias krizes – tokia jo karma. „Valdančiųjų nekritikuosiu, nes man jų šiek teik gaila, Lietuvos – taip pat“, – juokelius nuo scenos laidė A.Kubilius. Anot jo, partija ne tik nesuskilusi, bet ir su jokiu koncernu nesusijusi jėga. Tokius jų žodžius palydėjo plojimai.

A.Kubilius teigė, kad „ant Lietuvos užplūdo daug negerumo ir, atrodo, paskutinė viltis mus palieka“.

„Gal atrodo, kad valdžios išmintis kažkur nyksta. Ir tai slegia. Tai slegia mane, kaip žmogų, kuris nori, kad Lietuvai sektųsi ne tik krepšinyje ar „Eurovizijoje“, – kalbėjo jis. A.Kubilius teigė, kad kai jau būdavo labai sunku, Lietuva atsitiesdavo, bet laukia daugiau nei dveji metai klaidžiojimo chaose.

Politikas teigė, kad Lietuva gali išgelbėti tik ja tikintys ir žinantys svarbiausias kryptis. Jis išskyrė tris tokias kryptis: nepasidavimą stagnacijai ir veržimąsi aukštyn, Europos Sąjungos idėjų palaikymą ir tikėjimą ja bei atgrasyti Rusiją pasitelkiant sankcijas bei sukuriant tarp ES ir Rusijos sėkmingų valstybių juostą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.