Tomas Dapkus laikinai traukiasi iš eterio

Žurnalistas Tomas Dapkus pastaruoju metu – dėmesio centre. Jį Valstybės saugumo departamentas (VSD) įtaria užsiiminėjant šantažu „MG Baltic“ naudai. Be to, jo pavardė minima paviešintuose Dalios Grybauskaitės laiškuose.

Tomas Dapkus<br>D.Umbraso nuotr.
Tomas Dapkus<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-13 20:47, atnaujinta 2018-05-13 21:01

Žurnalistas neatlaikė spaudimo ir paskelbė išeinantis atostogų. Jis kol kas nebeves per INFO TV rodomos televizijos laidos „Savaitės panorama“.

„Šįvakar ir artimiausius kelis sekmadienius „Savaitės panorama“ bus be manęs, nes ne savo valia atsidūriau epicentre savaitės įvykių, o daryti laidą ne apie svarbiausius įvykius nėra prasmės. Dėl to nusprendžiau išeiti atostogų.

Noriu turėti laiko gerai pasiruošti galimam liudijimui (tame tarpe ir į man mestus nepagrįstus “kaltinimus”) Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, kuris galbūt bus ir kitą savaitę.

O taip pat noriu turėti laiko apmąstyti savo dabartinę “egzistenciją”“, – pranešė socialiniame tinkle T.Dapkus.

Šią savaitę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas sako asmeniškai pakvietęs T.Dapkų liudyti komiteto atliekamame tyrime dėl nederamos verslo įtakos politiniams procesams. V.Bakas teigė tai padaręs, kai sulaukė žurnalisto pasipiktinimo dėl į viešąją erdvę patekusios žvalgybos pažymos apie jo veiklą.

Valstybės saugumo departamento (VSD) komitetui perduotoje pažymoje rašoma, kad būdamas koncerno „MG Baltic“ tarpininku T.Dapkus užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla.

Pats T.Dapkus teigia, kad paviešinta pažyma yra selektyvi, o joje nurodomi epizodai yra ištraukti iš konteksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?