Viktoras Pranckietis atskleidė, kas yra Ramūno Karbauskio „verslo smegenys“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad politinės nuotaikos jam kelia nerimą. „Noriu paliudyti, kad Valstybės saugumo departamentas (VSD) dirba užtikrintai. Neturime pagrindo abejoti jų veikla, jie tuos tyrimus atves iki pabaigos. Gerai, kad viskas atskleidžiama dabar“, – sakė jis ir pridūrė, kad informacija, kuri neseniai paviešinta VSD pažymose, buvo kaupiama apie dešimtmetį.

V.Pranckietis teigia, kad stambieji verslininkai iš Seimo trauktis neturėtų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis teigia, kad stambieji verslininkai iš Seimo trauktis neturėtų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2018, 8:33 AM, atnaujinta May 16, 2018, 9:09 AM

Į klausimą, kodėl valstiečiai atsisako tirti žemės klausimus, kas gali būti palaikoma balsavimu už partijos pirmininko interesus, V. Pranckietis atsakė: „Niekur nebuvo minimas pirmininko tyrimas ar asmens tyrimas. Tokio tyrimo ir neturėtų būti. Vakar balsavome už komiteto nuomonę. Generalinė prokuratūra atsakys į klausimus, kas užvaldė žemes“.

Nors tai, kad esama įstatymų landų pripažįsta ir pats partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, V.Pranckietis problemos tame nemato:. „Dalis klausimų jau yra išspręsti“, – tikino Seimo pirmininkas.

Seimas atmetė iniciatyvą, kad stambiesiems ūkininkams turi būti naikinamos mokesčių lengvatos, tačiau, V.Pranckiečio nuomone, tai būtų nesuderinama su Konstitucija. „Kalbame apie lengvatas ne stambiesiems, o lengvatas visiems žemdirbiams, bausti vieną grupę būtų neteisinga“, – sakė jis.

Povilo Urbšio pasitraukimas iš frakcijos V.Pranckiečio nenustebino: „Jo pareiškimai jau kurį laiką tokį sprendimą suponavo“.

Nemažai diskusijų sukėlė prezidentės Dalios Grybauskaitės užuominos apie tai, kad stambius verslus valdantys parlamentarai turėtų pagalvoti apie pasitraukimą iš Seimo. V.Pranckietis patikslino, kad didelė dalis Seimo narių turi šeimos verslus, ir jei jie registruoti ir valdomi taip, kaip nurodo įstatymai, tame nėra nieko tokio, kad galėtų tapti pasitraukimo iš Seimo priežastimi.

V.Pranckietis pasisakė ir apie Ramūno Karbauskio verslo imperiją: „Kiek pažįstu Česlovą Karbauskį – tai jis to verslo smegenys“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.