Žmoną ginantis P. Čimbaras kirto V. Uspaskichui: „Ant sergančio žmogaus pykti negalima“

„Ant sergančio žmogaus pykti negalima“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo Seimo narys „socdemdarbietis“ Petras Čimbaras. Taip jis komentavo prie Darbo partijos vairo sugrįžusio Viktoro Uspaskicho pranešimą, kuriame pastarasis liepia P.Čimbarui pasiimti žmoną iš partijos, nes ši „tinginiauja, nedirba ir gadina orą“.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Petras Čimbaras.<br>D.Umbraso nuotr.
Petras Čimbaras.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Uspaskich.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskich.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 4:28 PM, atnaujinta May 18, 2018, 5:29 PM

P.Čimbaras nuo 2004-ųjų metų buvo Darbo partijos narys, ne kartą jos iškeltas vienmandatėje apygardoje ir patekęs į Seimą. Tačiau kovo pabaigoje jis paliko bendražygius ir kartu su buvusia pirmininke Živile Pinskuviene prisijungė prie naujai įkurtos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP).

Rodos, tai įsiutino „darbiečių“ patriarchą. Šis viešai iškoneveikė Darbo partijai dirbančią P.Čimbaro žmoną Jolitą. Esą moteris neatlieka jai pavestų pareigų, o dėl jos priklausymo vieno iš partijos skyrių administracijai, Darbo partija bus asocijuojama su komunistais, kuriais V.Uspaskichas išvadino naująją LSDDP partiją.

Pykosi nuo seno

Naujienų portalui lrytas.lt P.Čimbaras pasakojo, kad puolimo iš buvusio partijos kolegos tikėjosi, tačiau manė, kad tai bus nutaikyta prieš jį patį, o ne prieš žmoną. Seimo narys pasakojo, kad konfliktai tarp jo ir V.Uspaskicho kilo jau seniau.

„O koks žmogus tai siuntė, gražus ir išorės ar vidaus?“ – retoriškai klausė P.Čimbaras. Tai paklausęs, jis pradėjo pasakoti, kad nuo „pirmosios Darbo partijos“ vadovavo jos Molėtų skyriui, kuris demonstravo gerus rezultatus.

„Mūsų skyrius buvo vienas geriausių Lietuvoje. Tai rodo rezultatai: 2012 metais laimėjome vienmandatėje Molėtų-Švenčionių, 2016 metais, kai partijai buvo krizė, laimėjome Molėtų-Širvintų apygardoje. Vienintelė apygarda, kur partija laimėjo visoje Lietuvoje“, – pasakojo P.Čimbaras.

Anot jo, pats V.Uspakichas ne kartą skatino Molėtų skyrių, o kartu ir P.Čimbarą, skyrė apdovanojimus, premijas. Politikas ne kartą pakartojo, kad šis skyrius – vienas geriausių Darbo partijoje. Jame nuo 2009 metų dirba ir P.Čimbaro žmona Jolita. Moteris partijai nepriklauso, tačiau dirba skyriaus administracijoje.

P.Čimbaras pasakojo, kad konfliktai tarp jo ir V.Uspaskicho pradėjo virti jau seniai, nes P.Čimbaras nuo pat pradžių aiškino, kad partija eina klaidingu keliu, nesutikdavo su tuomečio Darbo partijos pirmininko planais.

„2016 metais per tarybos posėdį buvau pasakęs, kad su tokia strategija, su tokiais vienmandatininkais partija neperkops 5 proc. (tiek rinkėjų balsų reikia, kad partija patektų į Seimą – Aut.). Aišku, visi iš manęs išsišaipė, bet aš pasakiau, kad jiems bus sarmata pažiūrėti man į akis po rinkimų. Tai ir įvyko.

Kai prieš trejus metus Viktoras išėjo, išeidamas apdergė partiją. 2016 metais kai laimėjau rinkimus vienmandatėje apygardoje, jis užsakė straipsnį vietiniame Molėtų laikraštyje, kuriame mane išvadino „pirdyla ir nevykėliu“. Bet aš nekreipiau dėmesio, nes jį pažįstu ir tai manęs nestebino“, – pasakojo parlamentaras ir pridūrė, kad dėl to nustebo tik rinkėjai.

Žmonai skiria nuobaudas

Seimo narys sakė, kad iš Darbo partijos pasitraukė taikiai, o skyrių paliko neišardyta, su visomis skirtomis premijomis. Kartu paliko ir padėjėją, kuria, kaip sakė P.Čimbaras, galima tik džiaugtis.

„Tačiau jie suprato, kad čia vyras ir žmona, tai reiškia, kad žmonai gali rašyti papeikimus sufabrikuotus, šmeižti, persekioti dėl to, kad aš į kitą partiją nuėjau. Aš turiu visus dokumentus atsiųstus“, – sakė P.Čimbaras.

Anot jo, jam perėjus į kitą partiją V.Uspaskicho pavedimu buvo sustabdyta visų Molėtų skyriaus „darbiečių“ narystė partijoje, o Jolitai Čimbarienei skirta drausminė nuobauda. Politiko žmona ir toliau dirba skyriuje.

Tačiau P.Čimbaras mano, kad nesvarbu, kaip bebūtų pasielgęs išeidamas iš partijos, vistiek būtų nukentėjęs: jei su savimi būtų išsivedęs žmoną, V.Uspaskichas, anot jo, būtų teigęs, kad šis išeidamas sugriovė visą Molėtų skyrių, o žmoną palikus aiškina, kad ši nedirba.

„Ten demokratijos nerasta. Ji gi etatinis darbuotojas, tai darbiniai santykiai. Ji eilinė darbuotoja, o dabar yra šantažuojama, jai skambinėjama. Jai buvo nurodyta atsistatydinti iki ketvirtadienio, bet mes tą drausminę nuobaudą bandėme apskųsti Ginčų komisijai, bet ji nepriima politinių sprendimų, negina žmogaus“, – kalbėjo Seimo narys.

P.Čimbaras pasakojo, kad jo žmona gauna maždaug 30-40 eurų mėnesinį atlyginimą, o skyriuje dirba visuomeniniais pagrindais.

„Aš ilgai laukiau, kada jis mane užsipuls. Bet kaip moterį, taip žeminti, kai rezultatai geri akivaizdūs... Su juo esi geras, be jo esi niekas. Toks mūsų Lietuvos gelbėtojas. Man skaudu, bet ką padarysi“, – apgailestavo politikas.

Paklaustas ar ketina kreiptis į atitinkamas institucijas ir ginti savo garbę bei orumą, jis atsakė, kad V.Uspaskichas to ir tenorėtų: „Kad vėl turėtų tribūną žeminti kitus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.