Lažybininkai įvertino viešai pasiskelbusių kandidatų į prezidentus galimybes

Nors visą viešosios erdvės dėmesį šiuo metu yra sutraukusi VSD paviešinta pažyma dėl verslininkų ir politikų ryšių, nereikėtų pamiršti ir fakto, kad prezidento rinkimai vyks vos daugiau, nei už metų. Nors nežinomųjų dar daug, o ir galimi lyderiai, anot politologų, apie savo kandidatavimą dar nėra paskelbę, kai kurie politikai apie savo kandidatavimą prezidento rinkimuose jau yra paskelbę.

 Jau 6 žinomiems kandidatams į prezidentus interneto lažybų portalų vartotojai pergalėms jiems nežada. <br> lrytas.lt koliažas.
 Jau 6 žinomiems kandidatams į prezidentus interneto lažybų portalų vartotojai pergalėms jiems nežada. <br> lrytas.lt koliažas.
Vygaudas Ušackas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vygaudas Ušackas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valentinas Mazuronis pristatė savo rinkimų kampaniją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valentinas Mazuronis pristatė savo rinkimų kampaniją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 5:34 AM, atnaujinta May 21, 2018, 11:26 AM

Tačiau internetinių lažybų portalai jiems sėkmės tikrai dar nežada.

Šiuo metu apie savo kandidatavimą kitų metų prezidento rinkimuose yra patvirtinęs parlamentaras, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys ir Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis, Seimo narė, ekonomistė Aušra Maldeikienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovai Žygimantas Pavilionis ir Vygaudas Ušackas, Europos Parlamento nariai: „darbietis“ Valentinas Mazuronis ir liberalas Petras Auštrevičius.

Kol apie realaus kandidato prognozes kalbėti tikrai sunku, galime pažiūrėti, ką apie šias kandidatūras galvoja interneto lažybų portalų vartotojai.

Pavyzdžiui, lažybų portalo „Betsafe.lt“ vartotojų nuomone iš išvardintų kandidatų geriausiai sektųsi V.Ušackui, iš vieno euro, jam laimėjus, būtų galima gauti 10. Tiesioginiam jo varžovui Seimo nariui Ž.Pavilioniui sekasi prasčiau, vienas euras jo laimėjimo atveju virstu net 25 eurais.

N.Puteikis ir V.Mazuronis, anot vartotojų, turi tokią pačią galimybę tapti prezidentu – kažkurio vieno laimėjimo atveju, 1 pastatytas euras virtas 50. Ekonomistės A.Maldeikienės galimybės vertinamos prasčiausiai – 1 euras virstų 61 euru. Verta pastebėti, kad Europos parlamento nario P.Auštrevičiaus šiame sąraše nėra.

Šiame portale daugiausia galimybių laimėti turi dabartinis premjeras Saulius Skvernelis, ekonomistas Gitanas Nausėda ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kitame internetinių lažybų portale „Topsport.lt“ 6 žinomi kandidatai ir jų pozicijos kiek keičiasi. Tačiau realiausią galimybę ir šiame portale turi V.Ušackas – 1 euras, jo pergalės atveju virstu 6 eurais. Šis politikas dabartinius savo konkurentus palieka toli už nugaros. Arčiausiai jo, kaip ir anksčiau minėtame lažybų portale, yra konservatorius Ž.Pavilionis, jo laimėjimas 1 eurą paverstų net 27.

V.Mazuronio rezultatai taip pat nežiba – euras, jo pergalės atveju padidėtų net 50 kartų. Tokiu pačiu rezultatu gali pasigirti ir parlamentarė A.Maldeikienė.

Mažiausiai tikėtinas kandidatas iš tikrųjų užimti šį svarbų postą, lažybų portalo vartotojų nuomone, yra N.Puteikis. Jo pergalė vieną eurų padidintų šimtą kartų. Verta paminėti ir tai, kad lygiai toks pat realus kandidatas yra ir buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, politinės korupcijos byloje minimas Eligijus Masiulis.

Šių azartinių lošimų mėgėjų nuomone, realiausi kandidatai tapti šalies vadovu yra premjeras S.Skvernelis, ekonomistas G.Nausėda, o trečiojoje vietoje jau minėtas V.Ušackas.

Dar viename internetinių lažybų portale „OlyBet.lt“ taip pat pirmauja V.Ušackas, jo laimėjimas 1 eurą padidintų 10 kartų. Po jo, jau tradiciškai, rikiuojasi Ž.Pavilionis, šio kandidato pergalė rinkimuose eurą paverstų 25.

A.Maldeikienės pergalė 1 eurą padidintų 51 kartu, o N.Puteikis – 101 kartu.

Vienareikšmiškai mažiausiai šansų tapti prezidentu turi V.Mazuronis. Jo pergalė 1 eurą padidinti daugiau, nei 500 kartų – iki 501 euro.

Šios svetainės vartotojai mano, kad realiausia kandidate yra konservatorė Ingrida Šimonytė, nors ji apie savo kandidatavimą dar nėra paskelbusi. Antroje vietoje – premjeras S.Skvernelis. Trečiojoje – ekonomistas G.Nausėda.

Apklausoje pirmauja G. Nausėda, S. Skvernelis ir V. Matijošaitis

Tuo metu gyventojų apklausos rodo, kad daugiausia galimybių laimėti kitąmet vyksiančius prezidento rinkimus turėtų ekonomistas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, rodo pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai, pranešė BNS.

Į pirmąjį penketuką taip pat patenka buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas ir Seimo narė Ingrida Šimonytė. Tai parodė naujienų portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Jos duomenimis, už G. Nausėdą būtų balsavę 22,9 proc. respondentų, už S. Skvernelį – 12,8 proc., o už V. Matijošaitį – 12,2 procento. Tyrimo rezultatų paklaida – 3,1 procento, esminių pokyčių nuo mėnesiu anksčiau atliktos apklausos nėra.

V. Ušacką tyrimo metu palaikė 6,9 proc. apklaustųjų, I. Šimonytę prezidente norėtų matyti 5,3 proc. respondentų.

Balandžio 17-26 dienomis apklausta 1015 gyventojų nuo 18 iki 75 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.