A. Kubilius etikos sargų prašo įvertinti A. Širinskienės pareiškimus

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Ritą Tamašunienę dėl Seimo narės Agnės Širinskienės „pripažinimo viešai paskelbus melagingą informaciją“.

 Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Ritą Tamašunienę dėl Seimo narės Agnės Širinskienės „pripažinimo viešai paskelbus melagingą informaciją".<br>Lrytas.lt koliažas
 Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Ritą Tamašunienę dėl Seimo narės Agnės Širinskienės „pripažinimo viešai paskelbus melagingą informaciją".<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

2018-05-22 13:00, atnaujinta 2018-05-22 14:04

Anot A. Kubiliaus, parlamentarė A. Širinskienė, vadovaujanti laikinajai apkaltos Seimo nariui Artūrui Skardžiui komisijai, š. m. gegužės 17 d. viešu pareiškimu paskelbė melagingą informaciją: „Apkaltos komisijos posėdžiuose A. Kubilius aktyviai dalyvavo ir ypatingą susidomėjimą reiškė A. Skardžiaus šeimos verslu Baltarusijoje, Skardžiuvienės turimomis akcijomis Baltarusijoje veikiančioje saulės energiją plėtojančioje įmonėje“.

Tačiau, kaip matyti iš komisijos posėdžių darbotvarkių, šie klausimai, anot A. Kubiliaus, buvo svarstomi balandžio 11 ir balandžio 18 dienomis, kuriomis A. Kubilius posėdžiuose nedalyvavo, todėl net ir fiziškai negalėjo „reikšti ypatingo susidomėjimo A. Skardžiaus šeimos verslu Baltarusijoje“.

„Iš pateiktų faktų akivaizdu, kad Seimo narė A. Širinskienė savo viešame pareiškime sąmoningai paskelbė melagingą informaciją, nes vadovaudama apkaltos komisijos posėdžiams gerai žino, kokiuose komisijos posėdžiuose kokie klausimai buvo svarstomi ir kas iš komisijos narių kokiame posėdyje dalyvavo ar nedalyvavo. Tokiu primityviu elgesiu A. Širinskienė save diskredituoja ir apskritai kelia didelių abejonių dėl jos gebėjimų vadovauti apkaltos komisijai“, – teigė A. Kubilius.

Parlamentaras A. Kubilius kreipimesi prašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išnagrinėti A. Širinskienės elgesį ir „pripažinti ją sąmoningai viešai paskelbus melagingą informaciją“.

Kartu Etikos ir procedūrų komisijos prašoma, pasinaudojant jai Seimo statute suteiktais įgaliojimais, padėti A. Širinskienei „ugdyti demokratiškumą, siekti moralinės santarvės ir Seimo narių žmogiškų santykių, ką galima pasiekti tik jai viešai atsiprašius už viešai paskelbtą melagingą informaciją“.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.