Teismas nepriėmė „MG Baltic“ ieškinio dėl VSD medžiagos

Vilniaus apylinkės teismas atsisakė priimti koncerno „MG Baltic“ ieškinį dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte parlamentarams pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės, pranešė LRT televizija.

MG Baltic<br>D.Umbraso nuotr.
MG Baltic<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-29 20:53

Koncernas šį sprendimą dar galį skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Į teismą „MG Baltic“ kreipėsi prieš dvi savaites. Kaip anksčiau BNS sakė koncerno atstovas spaudai Tadas Marčiukaitis, teismo buvo prašoma pripažinti VSD rašte paskleistus duomenis neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją.

Gegužės pradžioje paviešintame VSD rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) apžvelgiama „MG Baltic“ įtaka politinėms partijoms, Vilniaus miesto savivaldybei, Valstybinei mokesčių inspekcijai, teisėsaugai, Susisiekimo, Ūkio ministerijoms, kitoms institucijoms.

Anot departamento, tenkindamas savo interesus koncernas buvo sukūręs ilgalaikę veikimo strategiją, kurią, VSD manymu, galima vertinti kaip destruktyvią veiklą, galinčią destabilizuoti valstybės sąrangą ir demokratinę politinę sistemą ir todėl keliančią grėsmę nacionaliniam saugumui.

Daugiau nei pusmetį trukusio parlamentinio tyrimo dėl neteisėto poveikio valstybės institucijoms ir politikams išvadą NSGK planuoja tvirtinti trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.