Vyriausybė pakeitė LRT laidų įsigijimo tvarką

Vyriausybė pakeitė nuo 2003-iųjų galiojusią Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) laidų įsigijimo tvarką – pailgintas paraiškų teikimo terminas, įpareigota su potencialiais laidų kūrėjais bendrauti raštu.

LRT generaline direktorė šiemet tapo M.Garbačiauskaitė-Budrienė.<br>T.Bauro nuotr.
LRT generaline direktorė šiemet tapo M.Garbačiauskaitė-Budrienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-30 15:44, atnaujinta 2018-05-30 17:53

Kaip skelbia Vyriausybė, trečiadienį ministrų kabinetas pritarė Kultūros ministerijos siūlymui nustatyti naują reglamentą pagal Specialiųjų tyrimų tarnybos rekomendacijas ir Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas. Patvirtintas ir tvarkos aprašas dėl radijo ir televizijos programų transliavimo pirkimo.

Šiais dokumentais numatoma, kad derybose dėl laidų įsigijimo nustatyti kriterijai negali būti keičiami, privalo būti sudaryta bent 3 asmenų vertinimo komisija, ji dirbtų trejus metus, vėliau turėtų būti pakeistas bent vienas jos narys.

Įvardinta, kad pirkimus vykdantys darbuotojai turi būti nepriekaištingos reputacijos.

Siekiant skaidrumo, nustatyta, kad paraiškų pateikimo terminas negali būti trumpesnis kaip 10 darbo dienų nuo skelbimo apie pirkimą paviešinimo, o LRT ir tiekėjas informacija turi keistis tik raštu.

Neskelbiamą apklausą LRT galės vykdyti tik išimties atveju arba kai pirkimo suma yra ne daugiau 10 tūkst. eurų.

Vyriausybė pabrėžia, kad apraše įtvirtintos nuostatos neriboja kūrybiškumo, poreikio pirkti specialias laidas ar programas, jei dėl transliuotojo reitingais pagrįstų aplinkybių arba programų tinklelio paslaugas teikti gali tik konkretus tiekėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.