LRT eteryje neliks E. Jakilaičio laidos „Dėmesio centre“

Žurnalisto Edmundo Jakilaičio laidos „Dėmesio centre“ LRT televizijos eteryje neliks, deramasi dėl kitų jo laidų, BNS patvirtino nacionalinio transliuotojo atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė.

Edmundas Jakilaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edmundas Jakilaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edmundas Jakilaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edmundas Jakilaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vietoj E.Jakilaičio žiūrovai matys N.Pumprickaitę ir dar keturis vedėjus.   <br>J.Stacevičiaus ir L.Fisheye nuotr.   
Vietoj E.Jakilaičio žiūrovai matys N.Pumprickaitę ir dar keturis vedėjus.   <br>J.Stacevičiaus ir L.Fisheye nuotr.   
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 5:30 PM, atnaujinta Jun 6, 2018, 5:57 PM

„Patvirtinu, kad „Dėmesio centre“ nelieka, dėl kitų E. Jakilaičio laidų vyksta derybos“, – BNS sakė V. Bunevičiūtė.

Ji taip pat akcentavo, kad oficialiai programų konkursų rezultatai dar nėra paskelbti.

E. Jakilaitis BNS teigė kol kas dar neinformuotas apie LRT programų konkurso rezultatus. Anot žurnalisto, dabartinė jo vadovaujamos prodiuserinės kompanijos „Media 3“ sutartis dėl šios laidos rengimo baigiasi kitą savaitę.

„Jei LRT taip pasakė, vadinasi, jie žino geriau, – BNS sakė E. Jakilaitis. – Jeigu LRT mano esant reikalinga žinių tarnybai rengti tokį segmentą, be išorinių prodiuserių pagalbos, tai yra jų teisė ir tame nematau jokios problemos, gyvenimas tuo ir įdomus, kad nestovi vietoje ir kiekviena pabaiga yra kažko pradžia“.

Jis sako turintis daugybę sumanymų, tačiau kol kas jų neatskleidžia.

„Dėmesio centre“ LRT eteryje rodyta keturis sezonus, šiuo metu „Media 3“ LRT eteryje rengia dar tris laidas: „Nacionalinė ekspedicija“, „Šiandien prieš 100 metų“ su profesoriumi Liudu Mažyliu bei „LRT forumas“.

Kas bus rodoma vietoje jo laidos?

Vietoj ketverius metus rodytų pokalbių žiūrovai turėtų išvysti interviu, kuriuos pasikeisdami ves penki kiti žinomi TV žurnalistai.

LRT televizijos žiūrovai kitą savaitę išvys jau paskutinę laidą „Dėmesio centre“. Ją iš ekrano išstums pasaulio futbolo čempionato rungtynių transliacijos.

 

O po planetos pirmenybių vietoj šios laidos „Panoramoje“ bus rodomi interviu, kuriuos ves Rita Miliūtė, Audrius Matonis, Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė ir Vladimiras Laučius.

„Kitą savaitę baigiasi mūsų sutartis su LRT, – sakė E.Jakilaitis. – Mes, nepriklausomi prodiuseriai, esme įpratę gyventi nuo vieno sezono iki kito. Aš į kiekvieną pabaigą žiūriu kaip į pradžią. Galiu tik pasveikinti LRT, jeigu ji apsisprendė savo jėgomis rengti panašias laidas. Vis penki jūsų minėti žurnalistai yra puikūs profesionalai.“

E.Jakilaitis ketino kandidatuoti kovą vykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose, tačiau jam kelią užkirto reikalavimas turėti magistro laipsnį. Laidų vedėjas Vilniaus universitete yra baigęs žurnalistikos bakalauro studijas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?