Valstiečių laive kyla maištas? R. Karbauskis supykdė J. Džiugelį

Nors Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau sakė, kad daugiausia bėdų frakcijoje keldavo Povilas Urbšys, panašu, kad net šiam pasitraukus problemų nemažėja. O jas kelia, panašu, toli gražu ne kiti frakcijos nariai, o pats partijos lyderis.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 8:14 AM, atnaujinta Jun 8, 2018, 10:17 AM

Valstiečių frakcijos narys Justas Džiugelis jau ne kartą per dantį traukė R.Karbauskį. Partijos vedlys ketvirtadienį pareiškė, kad frakcija pritaria, jog būtų atliekami parlamentiniai tyrimas dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) galimus ryšius su koncernu „MG Baltic“ bei prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimą su buvusiu Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijumi Masiuliu.

J.Džiugelis įraše socialiniame tinkle „Facebook“ citavo partijos lyderį, kuris teigė, jog Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pareiškimas, kad nereikia tirti konservatorių ir prezidentės yra ne kas kita, o asmeninė parlamento vadovo nuomonė, neturinti nieko bendro su visos frakcijos pozicija.

„Tokia situacija kartojasi ne pirmą kartą: frakcijoje klausimas net nediskutuotas, o Ramūnas vienas nusprendžia už visus, kokia ta bendra (suprask „frakcijos“) nuomonė. Taip tęstis negali“, – tokius R.Karbauskio žodžius komentavo J.Džiugelis.

Pyksta ir kiti

Tiesa, J.Džiugelis toli gražu ne vienintelis, kuriam kyla pasipiktinimas frakcijos vadovo elgesiu. Dar prieš porą savaičių LVŽS frakcijai priklausantys Naglis Puteikis nevyniojo žodžių į vatą sakydamas: „Aš esu antras po Povilo Urbšio, kurį nori išmesti iš frakcijos.“ Taip jis kalbėjo po to, kai valstiečių balsais buvo nutarta nekurti Seime komisijos, kuri tirtų nerimą keliančią padėtį Lietuvos žemės ūkyje, tuo pačiu, greičiausiai, paliesdama ir patį R.Karbauskį.

Iš viso už „agrokomisijos“ sudarymą balsavo du valstiečių frakcijos nariai – tuomet dar frakcijos narys P.Urbšys ir N.Puteikis. Pirmasis iš frakcijos pasitraukė, o antrasis naujienų portalui lrytas.lt iš karto po balsavimo teigė, kad dažnai balsavimą pagal sąžinę deklaruojantis R.Karbauskis tą kartą jo vadovaujamai frakcijai priklausantiems politikams rinktis neleido.

Paklaustas, ar frakcijoje buvo raginama balsuoti prieš komisijos sudarymą, jis patikino, kad valstiečių frakcijos nariams buvo liepiama palaikyti frakcijos seniūno nuomonę ir balsuoti prieš „agrokomisiją“. N.Puteikis taip pat teigė, kad buvo užsiminta apie jo išmetimą iš frakcijos.

„Visą laiką frakcijoje buvo raginamas balsuoti, palaikyti generalinę frakcijos liniją ir visą laiką buvo mėtomos užuominos, kad aš esu antras po P.Urbšio kandidatas būti išmestas iš frakcijos“, – tuomet kalbėjo N.Puteikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.