Mindaugas Bastys susiruošė atgal į Seimą

Po žlugusios apkaltos iš Seimo pasitraukęs Mindaugas Bastys mėgins į jį sugrįžti dar šią kadenciją – politikas nusprendė dalyvauti rugsėjį vyksiančiuose rinkimuose Zanavykų apygardoje.

M.Bastys toliau įrodinės savo tiesą.
M.Bastys toliau įrodinės savo tiesą.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Jun 9, 2018, 8:50 AM, atnaujinta Jun 9, 2018, 4:35 PM

Vyriausiajai rinkimų komisijai M.Bastys dar neįteikė reikiamų dokumentų, tačiau „Lietuvos rytui“ vakar patvirtino apsisprendęs dalyvauti rinkimuose.

Kovo mėnesį vykęs parlamentarų balsavimas dėl apkaltos M.Basčiui buvo jam palankus, bet išprovokavo mitingą prie Seimo. Pasigirdus raginimams rengti naują balsavimą Zanavykų apygardoje išrinktas M.Bastys pats atsisakė mandato.

Taip Konstitucinio teismo pripažintas priesaiką sulaužęs, nes nuslėpė ryšius su buvusiu KGB darbuotoju, politikas išsaugojo galimybę vėl kandidatuoti į Seimą ir ketina ja pasinaudoti.

„Aš patekau į politinio lauko interesų sūkurį – buvo daug šmeižto, melo, netiesos. Dalyvaudamas šiuose rinkimuose bandysiu tai paneigti ir atkurti savo reputaciją. Daugelis buvusių rinkėjų manimi tiki, pasitiki, remia ir prašo nepasiduoti.

Turėsiu progą paaiškinti žmonėms, kaip viskas buvo. Juk net Konstituciniame teisme buvo paneigta, kad buvau įspėtas nebendrauti su tam tikrais asmenimis. Juolab kad tie mano pažįstami, dėl kurių tapau nepatikimas, niekuo nekaltinami“, – „Lietuvos rytui“ aiškino M.Bastys.

Paklaustas, ar nemano, kad pralaimėjimo atveju jam priliptų tėvynės išdaviko etiketė, politikas svarstė: „Tą etiketę man jau nuėmė Seimas, kai balsavo prieš apkaltą. Parlamentarai suprato, kad M.Bastys nei koks tėvynės išdavikas, nei nusikaltėlis. Jaučiuosi teisus ir su žmonių parama tai įrodysiu. Aišku, nesu tikras, kad būtinai laimėsiu rinkimus.“

M.Bastys taip pat teigė jau parengęs ir Europos žmogaus teisių teismui pateikęs skundą dėl Lietuvoje pažeistų jo teisių, be to, kai kurie Konstitucinio teismo teisėjai esą nebuvo objektyvūs, turėjo nusišalinti nuo bylos.

Buvusio parlamentaro teigimu, buvo nešališki ir kai kurie politikai: „Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, kaip ir premjeras Saulius Skvernelis, mane pasmerkė nelaukdami teismo, man nepalanki nuomonė jau buvo suformuota ir aš neturėjau teisės į teisingą teismą.“

Per kovą vykusį slaptą balsavimą už tai, kad M.Bastys būtų pašalintas iš Seimo, balsavo 72 politikai, 21 buvo prieš, 24 Seimo nariai susilaikė, 11 balsavimo bilietų buvo sugadinta. Kad mandatas būtų panaikintas, turėjo balsuoti ne mažiau kaip 85 Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.