Konservatorius Mantas Adomėnas už ryšius su „MG Baltic“ pašalintas iš partijos

Seimo narys Mantas Adomėnas pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

Mantas Adomėnas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mantas Adomėnas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė Skėrytė (BNS)

Jun 12, 2018, 6:30 PM, atnaujinta Jun 12, 2018, 7:02 PM

Tokį sprendimą antradienį priėmė partijos Priežiūros komitetas.

„Priežiūros komitetas priėmė sprendimą Mantą Adomėną pašalinti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų.

Deja, turėjome konstatuoti, kad Mantas Adomėnas, būdamas partijos nariu, tenkino koncerno „MG Baltic“ interesus, poreikius, siekė su jais sukurti draugiškus santykius, vykdė jų tam tikrus prašymus mainais už galimą finansinę ir kitokią paramą“, – po TS-LKD Priežiūros komiteto posėdžio žurnalistams sakė jo pirmininkas Valdas Benkunskas.

Pagal TS-LKD įstatus, minėtas sprendimas gali būti skundžiamas partijos prezidiumui, šis gali įpareigoti Priežiūros komitetą persvarstyti savo sprendimą.

V. Benkunskas tvirtino, kad priimdamas sprendimą Priežiūros komitetas vadovavosi žiniasklaidoje paskelbta politinės korupcijos bylos medžiaga ir paties Seimo nario paaiškinimais.

„Mes vadovavomės visa ta informacija, kuri šiandien paskelbta žiniasklaidoje, paties M. Adomėno paaiškinimais, ir mums tos abejonės, kurios neabejotinai kyla ir visuomenei, nebuvo išsklaidytos, dėl to turėjome priimti tokį principingą sprendimą“, – aiškino Priežiūros komiteto vadovas.

Opoziciniai konservatoriai balandį jau buvo svarstę M. Adomėno elgesį po publikacijų „Lietuvos ryte“ apie jo susitikimus su buvusio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu. Tuomet gavus Seimo nario paaiškinimus dėl šių susitikimų Priežiūros komitetas jokio sprendimo nepriėmė, tačiau žadėjo šį klausimą nagrinėti vėliau.

„Sprendimo nebuvo priimta, nes tyrimas nebuvo baigtas. Laukėme, kada teismą pasieks pati byla, bylos medžiaga jau tapo vieša, žiniasklaidos priemonės pradėjo viešinti tai, kas yra bylos medžiagoje. Po naujausių publikacijų savo tyrimą ir situacijos vertinimą pabaigėme“, – tvirtino V. Benkunskas.

Naujienų portalo delfi.lt praėjusią savaitę skelbtoje politinės korupcijos bylos medžiagoje M. Adomėnas pripažįsta gavęs „MG Baltic“ palaikymą dalyvauti TS-LKD pirmininko rinkimuose, kad atimtų balsų iš tuometinio kandidato Gabrieliaus Landsbergio, taip pat taręsis dėl finansinės paramos rinkimams bei R. Kurlianskio buvęs įtikintas balsuoti už koncernui naudingas pataisas.

M. Adomėnas teigė su tuometiniu koncerno viceprezidentu susitikęs kelis kartus nuo 2014 iki 2016 metų pakalbėti apie politinius procesus. Verslininkas esą pageidavo, kad M. Adomėnas nekliudytų į Vilniaus merus kandidatuoti Mykolui Majauskui.

Praėjusią savaitę M. Adomėnas tikino visas minimas aplinkybes jau paaiškinęs TS-LKD Priežiūros komitetui, patvirtino, kad liudijimai yra teisingi, tik pabrėžė, jog R. Kurlianskio paramą dėl kandidatavimo konservatorių pirmininko rinkimuose gavo jau paskelbęs, kad juose dalyvaus.

Jis taip pat pabrėžė siekęs teisėtos R. Kurlianskio, kaip fizinio asmens, paramos – ji, kaip numato įstatymai, šiuo metu negali viršyti 8760 eurų.

Partijos pirmininkas G. Landsbergis, įvertinęs paskelbtą medžiagą, sakė, kad kai kurie minimi epizodai jam primena bandymus užvaldyti TS–LKD.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.