V. Pranckietis konflikto su R. Karbauskiu nenori sureikšminti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pasakojo, kad nesutarimas tarp jo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininko Ramūno Karbauskio nėra jau toks rimtas. O tiesiog išsiskyrusios politikų nuomonės.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-13 08:47

Seimo pirmininkas V.Pranckietis, po to, kai prabilo apie tai, kad tolimesnio verslo ir politikos ryšių tyrimo nebereikia, užsitraukė R.Karbauskio nemalonę. Jis tada teigė, kad Seimo pirmininko pozicija nesutampa su valstiečių frakcijos, ar valdančiosios daugumos. Bet Seimo pirmininkas nėra linkęs to sureikšminti.

„Tai turbūt yra žmogiška reakcija. Aš iš anksto nežinau, kas ką galvoja. Todėl turiu kalbėti tai, ką pats galvoju. Todėl manau, kad galvoju, taip kaip man atrodo. Susidaro normali diskusija tam, kad aš neatstovauju frakcijos. Kad frakcija yra atskira nuo šitos pozicijos. Arba šita pozicija atskirta nuo frakcijos“, – mintis „Žinių radijo“ eteryje dėliojo V.Pranckietis.

Jis teigė, kad dėl tolimesnio tyrimo valstiečių frakcijos „aktyvias“ kaip tik tariasi. „Kai tai įvyks, tada žinosime ir frakcijos poziciją ir iniciatyvą“, – pasakojo Seimo pirmininkas.

Seimo pirmininkas teigė, kad jis nesako, kad tyrimo visai nereikia, bet kad negalima jo vykdyti vienai partijai. „Buvau klausiamas apie partijos tyrimą, aš sakiau, kad to net negali būti“, – tikslino V.Pranckietis.

„Mano pozicija yra tokia – kai turėsime iniciatyvas, tada žiūrėsime, ar jos yra priimtinos, ar turi patikimą daugumą, ar jis būtų sudaromas efektyviai“, – teigė jis.

Jis teigė, kad nėra tikras, ar šis klausimas bus pateikimas jau rytoj, ketvirtadienio vyksiančiame Seimo posėdyje.

Seimo pirmininkas dar kartą teigė, kad ne konkrečioms partijoms, ar jų veikėjams šie tyrimai turi būti vykdomi, o norint išsiaiškinti konkrečią situaciją.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad balandžio mėnesį paviešinti prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio liberalo Eligijaus Masiulio laiškai, jau tapo atskiru kai kurių valstiečių frakcijos atstovų tyrimu.

O Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui paviešinus tyrimo dėl verslo ir politikų ryšių išvadas, jas pristatant valstietis Dainius Gaižauskas dėl verslo koncerno „MG Baltic“ įsigalėjo valstybėje kaltino opozicinę konservatorių frakciją. Apie tai vėliau prabilo ir R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.