Vyriausybė sutarė, kad centralizuojant valstybės įstaigų funkcijas darbo vietos nesikeis

Vyriausybė posėdyje trečiadienį sutarta, kad centralizuojant valstybės įstaigų buhalterinės apskaitos tvarkymą bei personalo administravimą šiais klausimais besirūpinantys darbuotojai kol kas darbo vietų nekeis.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-20 15:00

Finansų ministras Vilius Šapoka posėdyje sakė, kad toks sprendimas leidžia efektyviai panaudoti valstybės biudžeto lėšas, nedidina administracinės naštos naujai įsteigtam Nacionaliniam bendrųjų funkcijų centrui.

Nacionaliniame bendrųjų funkcijų centre nuo liepos centralizuojamos 142 įstaigų bendrosios funkcijos.

„Kadangi kol kas turime skirtingas informacines sistemas, pirmame etape žmonės turi pasilikti savo darbo vietose, o kai turėsime bendras sistemas ir jos bus pasiekiamos tiek įstaigai, tiek centrui, tuo metu, nuo antro etapo pradžios, jau darbo vietos kelsis į centrą. Tai nebūtinai bus viena vieta, tiesiog žmonės bus mūsų darbo vietose ir Vilniuje, ir Kaune, ir Klaipėdoje, ir kitose apskrityse“, – BNS sakė laikinasis centro vadovas Antanas Matusa.

Pirmame konsolidavimo etape dalyvaus devynios ministerijos su pavaldžiomis įstaigomis: Aplinkos ministerija, Energetikos ministerija, Finansų ministerija, Kultūros ministerija (be kultūros įstaigų), Sveikatos apsaugos ministerija (be įstaigų, išlaikomų iš ligonių kasų), Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (be darbo biržų, SODROS ir globos įstaigų), Susisiekimo ministerija, Ūkio ministerija, Žemės ūkio ministerija (be Nacionalinės mokėjimo agentūros), taip pat Vyriausybės kanceliarija ir Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija.

„Skaičiuojame, kad optimalus taupymas prasidėtų nuo 2020 metų, kai būtų įdiegtos vieningos sistemos. Tačiau jau nuo pat pirmo etapo pradžios tikimės sutaupymo, nes gerokai mažiau žmonių tą patį darbą atliks – centre yra įsteigta 70 pareigybių mažiau, t.y. vietoje 420 pareigybių, skirtų šioms funkcijoms atlikti įstaigose 2017 metų pabaigoje, šias funkcijas centre atliks ne daugiau kaip 350 pareigybės. Bendras maksimalus mūsų pareigybių skaičius yra 380 – su administracija, vadovais“, – teigė A. Matusa.

2020 metų pradžioje centras turėtų apimti maždaug 600 biudžetinių įstaigų buhalterinę apskaitą ir personalo administravimą, jame turėtų dirbti 700–1100 darbuotojų vietoj 2,8 tūkst. 2017 metais.

Finansų ministerija skaičiuoja, kad centras leis valstybei sutaupyti 40 mln. eurų. Ateityje numatoma centralizuoti daugiau bendrųjų funkcijų, įtraukiant turto ir dokumentų valdymą bei viešuosius pirkimus.

Laikinai Nacionalinis bendrųjų funkcijų centrui vadovaujantis A. Matusa jau yra laimėjęs atranką nuo nuolatinio vadovo pareigas, tačiau formaliai dar nėra į jas paskirtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.