Mantas Adomėnas traukiasi iš konservatorių frakcijos

Seimo narys Mantas Adomėnas savo noru traukiasi iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos. Apie tai parlamentaras pranešė antradienio Seimo posėdyje. Likęs be frakcijos M. Adomėnas dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Adomėnas Mantas<br>T.Bauro nuotr.
Adomėnas Mantas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 10:09 AM, atnaujinta Jun 26, 2018, 10:23 AM

Daugiau nei prieš dvi savaites Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas priėmė sprendimą iš partijos pašalinti Mantą Adomėną, apie kurio ryšius su politinės korupcijos byloje įtariamu koncernu „MG Baltic“. Antradienio Seimo posėdžio metu, Rima Baškienė perskaitė politiko pranešimą, kuriuo politikas pranešė apie pasitraukimą iš konservatorių frakcijos.

„Su didžiu apgailestavimu, dėkodamas už bendro darbo dešimtmetį, prašau mane išbraukti iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų parlamentinės frakcijos“, – tokį politiko pranešimą Seimo salėje perskaitė R.Baškienė.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad birželio 12-ąją iš partijos buvo pašalintas žiniasklaidai pranešus apie jo susitikimus su koncerno „MG Baltic“ vadovais. M.Adomėnas politinės korupcijos bylą tiriantiems pareigūnams pripažino, kad prieš porą metų vykusiuose tiesioginiuose partijos pirmininko rinkimuose dalyvavo siekdamas atimti dalį balsų iš dabartinio jos vadovo Gabrieliaus Landsbergio. Pastarasis pergalę prieš I.Degutienę šventė tik po antrojo turo.

„Deja, turime konstatuoti, kad M.Adomėnas, būdamas partijos nariu, tenkino „MG Baltic“ interesus, poreikius, siekė su jais sukurti draugiškus santykius, vykdė jų tam tikrus prašymus ir mainais už galimą finansinę arba kitokią paramą. Tai nėra suderinama su partijos nario statusu ir buvo priimtas sprendimas jį pašalinti“,– po partijos Priežiūros komiteto sprendimo kalbėjo jo pirmininkas Valdas Benkunskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.