K. Masiulis prašo paviešinti planuojamą rajonų ligoninių uždarymą

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį prašydamas įpareigoti sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą Vyriausybei ir visuomenei pristatyti planuojamą rajoninių ligoninių pertvarką.

Kęstutis Masiulis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Masiulis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 9:22 AM

„Ketinama uždaryti iki 30 ligoninių regionuose. Šios įstaigos mažesniuose miestuose ir bendruomenėse yra ne tik sveikatos tinklo dalis, bet ir bendruomenių centrai, svarbios darbo vietos ir krašto ekonomikos skatintojai. Todėl labai svarbu, kad ligoninės nebūtų uždaromos nepamatuotai ir neatsakingai, kaip jau nutiko su Valkininkų bei Šaukėnų ligoninėmis“, – sako parlamentaras.

Nuo sausio 1 dienos, sveikatos ministrui patvirtinus, buvo uždarytos Valkininkų ir Šaukėnų ligoninės, darbo neteko keliasdešimt darbuotojų.

„Kaip rodo kitų šalių patirtis, nebūtina visų sveikatos paslaugų telkti tik didžiuosiuose miestuose, o kaip tik pasiteisina praktika išskirstyti paslaugas tolygiai – aukštosios medicinos dideliuose miestuose, o reabilitacijos, slaugos, paliatyviosios medicinos ir aptarnaujančių paslaugų iškelti iš miestų bei išskirstyti regionuose. Mažos ligoninės, kuriose sutelkiama ergoterapijos, kineziterapijos, kurortologijos ir kitos slaugos paslaugos pasiekia daug geresnių gydymo rezultatų nei dideli miestų centrai“, – teigia K. Masiulis.

Seimo valdančioji dauguma šeštadienį patvirtino gydymo įstaigų reformą – dėl tinklo spręs ministras. A. Veryga sako, kad šiuo metu ligoninėse yra 4,5 tūkst. nenaudojamų lovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.