Telšių meras Petras Kuizinas grįžta į Darbo partiją

Prieš savaitę apie pasitraukimą iš Darbo partijos pranešęs Telšių meras Petras Kuizinas persigalvojo ir grįžta į šią partiją.

„Po Seimo rinkimų partijos pirmininke išrinkus Živilę Pinskuvienę, jaučiau, kad ateina šviežio oro gurkšnis. Bet sugrįžus Viktorui Uspaskichui, tas šviežio oro gurkšnis išgaravo“, – sakė P. Kuizinas.<br> G.Akavickienės nuotr.
„Po Seimo rinkimų partijos pirmininke išrinkus Živilę Pinskuvienę, jaučiau, kad ateina šviežio oro gurkšnis. Bet sugrįžus Viktorui Uspaskichui, tas šviežio oro gurkšnis išgaravo“, – sakė P. Kuizinas.<br> G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-02 09:56, atnaujinta 2018-07-02 10:05

„Visi darome klaidų. Tačiau svarbiausia iš jų pasimokyti ir nebekartoti. Sprendimas pasitraukti buvo skubotas. Bet susirinkę įvertinome taip pasielgti paskatinusias priežastis ir džiaugiamės suradę bendrus sprendimus. Aš tvirtai nusprendžiau likti su savo komanda. Tikiu, kad su ja galiu nuveikti tikrai daug”, – Darbo partijos pranešime sako P. Kuizinas.

Laikraštis „Kalvotoji Žemaitija“ skelbė, kad trauktis iš „darbiečių“ gretų meras nusprendė dėl pasikeitimų vadovybėje, į partijos pirmininkus sugrįžus Viktorui Uspaskichui.

„Po Seimo rinkimų partijos pirmininke išrinkus Živilę Pinskuvienę, jaučiau, kad ateina šviežio oro gurkšnis. Bet sugrįžus Viktorui Uspaskichui, tas šviežio oro gurkšnis išgaravo“, – sakė P. Kuizinas.

P. Kuizinas kritikavo sprendimą nerengti tiesioginių pirmininko rinkimų. Pasak pranešimo, V. Uspaskichas tiesioginių rinkimų idėją palaiko ir klausimą pasiūlė įtraukti į artimiausią Darbo partijos Tarybą.

„Palaikau šią iniciatyvą ir rudenį partija tikrai gali organizuoti tiesioginius partijos pirmininko rinkimus“, – teigia „darbiečių“ lyderis.

Šių metų balandį V. Uspaskichas beveik vienbalsiai išrinktas Darbo partijos pirmininku: jo kandidatūrą palaikė 408 „darbiečiai“, prieš balsavo vienas, susilaikė – du nariai.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir su nedidele pertrauka jai vadovavo iki 2013 metų.

Teismas tuo metu nagrinėjo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą. V. Uspaskichas joje pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

2015 metais V. Uspaskichas paskelbė iš viso paliekantis partiją bei aktyvią politiką, bet pernai grįžo į partiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.