Dainų šventės dalyvių vargai dėl maisto nesibaigė: po pirmųjų nesklandumų – grūmojimas pirštu

Grandiozinė Dainų šventė ir jos dalyviai ir vėl susiduria su sunkumais dėl šventės dalyvių maitinimo. Į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi šventės dalyvis Remigijus, kuris su žmona atvežė į renginį kelias šokėjų grupes iš Šiaulių. Jo teigimu, apie 200 žmonių šiuo metu Vingio parke sėdi ir laukia jau valandą vėluojančio maisto.

 Dainų šventės dalyvių vargai dėl maisto nesibaigė: po pirmųjų nesklandumų – naujos bėdos.<br> D.Umbraso ir skaitytojos nuotr. 
 Dainų šventės dalyvių vargai dėl maisto nesibaigė: po pirmųjų nesklandumų – naujos bėdos.<br> D.Umbraso ir skaitytojos nuotr. 
Renginio organizatoriai teigė, kad šventės dalyvių maistas atrodys taip. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai teigė, kad šventės dalyvių maistas atrodys taip. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai teigė, kad šventės dalyvių maistas atrodys taip. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai teigė, kad šventės dalyvių maistas atrodys taip. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 2:25 PM, atnaujinta Jul 3, 2018, 4:06 PM

„Eilė straipsnių jau buvo, kad blogas maitinimas šventės dalyvių, o šiandien jo iš viso nėra. Dabar sėdim po repeticijos ir to maitinimo tiesiog neatvežė. Jis turėjo būti atvežtas 13 valandą. Čia tik savanoriai vaikai didelėmis akimis žiūri, neturi, nei ką duoti, nei ką atsakyti“, – pasakojo vyras.

Jis pripažino, kad prastas maitinimas būdavo suteikiamas daugmaž laiku.

„Jaunuoliai vakar negavo maitinimo pusryčiams. Bet ir transportas nesureguliuotas, vaikai ant lietaus palikti: 25 vaikus autobusu išvežė, 9 paliko. Vienu žodžiu, yra tiesiog chaosas“, – kritiką žėrė šventės dalyvis.

Jo teigimu, šiuo metu maisto Vingio parke laukia apie 200 žmonių. „Mes sakėm, kad darysime boikotą, neisim į repeticijas. Kiek čia galima tyčiotis, nors tiek pagarba būtų, kurie kuria tą pasaulinį stebuklą. O dabar tyčiotis iki tiek, tai jau perlenkia lazdą“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo vyras.

Prašė nedaryti skubotų išvadų

Lietuvos nacionalinio kultūros centro Renginių kultūros informacijos skyriaus specialistė Ieva Krivickaitė skubėjo vyro išgąstį sumažinti. Jos teigimu, kadangi yra numatytas laiko intervalas pietums, maitinimas dar bus atgabentas.

„Pietums visose vietose yra numatyta nuo pusantros iki dviejų valandų, kad visi spėtų pavalgyti. Manau, kad suspės“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė I.Krivickaitė.

„Yra nerealu, kad 13:00 du tūkstančiai žmonių dėsis pirmą kąsnį į burną. Bet yra numatytas laikas, per kurį dalyviai sulaukia eilės, kas yra visiškai normalu, kai toks žmonių kiekis gauna savo maistą“, – pasakojo ji.

„Kviesčiau nedaryti skubotų išvadų, kol nesibaigė pietų laikas. Gal vienas savanoris dar savo eilėje negavo. Čia yra labai sunku tokias išvadas daryti, nes pietų laikas yra dar nepasibaigęs. Ir konkrečiai Vingio parke jis pasibaigs 15 valandą“, – pasakojo Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovė. 

Kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba po anoniminio skundo apie Radviliškyje galbūt netinkamai gaminamą maistą Dainų šventės dalyviams ruošiasi atlikti patikrinimą.

„Yra perduota Šiaulių maisto ir veterinarijos tarnybai atlikti patikrinimą. (...) Kadangi skundas yra anoniminis ir neidentifikuotos konkrečios vietos, patikrinimas nebus trumpas“, – BNS antradienį sakė tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė.

Portalas 15min.lt rašė gavę anoniminį vienos Radviliškio mokykloje dirbančios viešosios įstaigos „Brunera“ virėjos laišką, kuriame baiminasi, kad šventės dalyviai apsinuodys paukštienos maltiniu, kuris, anot jos, laikomas ir gabenamas netinkamoje temperatūroje.

Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovės duomenimis, dėl Dainų šventėje tiekiamo maitinimo gauti dar keli skundai dėl per mažai maisto porcijų bei maisto kokybės.

Informacija pasitvirtino

"Pastarosiomis dienomis Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo skundų dėl Dainų šventės dalyvių maitinimo. Skųstasi dėl porcijų stokos, dėl patiekalų kokybės. Atlikus patikrinimus, skunduose nurodyti faktai pasitvirtino. Įmonei uždrausta tiekti nekokybiškus patiekalus šventės dalyviams", - socialiniame tinkle žinia dalijosi tarnyba. 

Ji pranešė, kad vakar vykusiame Dainų šventės organizatorių skubiame pasitarime Vilniaus VMVT pristatė dalyvių maitinimo situaciją. Pasak inspektorių, dalyvius maitinanti įmonė įpareigota nedelsiant pašalinti nustatytus trūkumus ir užtikrinti, kad aprūpinimas maistu būtų vykdomas tinkamai.

„Dalyvių valgiaraštis su VMVT specialistais nebuvo derinamas, jis patvirtintas organizatorių komisijos rengtoje viešųjų pirkimų techninėje specifikacijoje. Konkursą laimėjusio maitinimo tiekėjo valgiaraštį Vilniaus VMVT turėjo galimybę įvertinti tik prieš pat šventę. Pagal pirkimo sąlygas, tiekėjui buvo nurodyta griežtai laikytis patvirtinto valgiaraščio, į VMVT specialistų pastabas keisti itin rizikingus patiekalus buvo atsižvelgta tik iš dalies. Vegetariškų patiekalų ar alternatyvaus vegetariško valgiaraščio šventės dalyviams nėra numatyta“, – komentavo Vilniaus VMVT viršininko pavaduotoja Daiva Ruželienė.

Gavusi informaciją apie galimai netinkamai paruoštus paukštienos pusgaminius, VMVT pradėjo skubų tyrimą. Anoniminio pranešimo duomenimis, pusgaminiai, skirti patiekalams Dainų šventės dalyviams gaminti, buvo ruošiami Radviliškyje iš galimai netinkamos žaliavos ir pažeidžiant technologinius reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.