R. Šimašius gėdina Dainų šventės organizatorius, pats imasi sprendimo

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad imasi spręsti Dainų šventės maitinimo problemų. Jo teigimu, jis skatina atskirus verslus prisidėti prie šios pagalbos.

Remigijus Šimašius nori išgelbėti nepamaitintus Dainų šventės dalyvius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius nori išgelbėti nepamaitintus Dainų šventės dalyvius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Nuo pat šventės pradžios Dainų šventės dalyviai skundžiasi dėl maitinimo. <br> Skaiytojos nuotr. 
 Nuo pat šventės pradžios Dainų šventės dalyviai skundžiasi dėl maitinimo. <br> Skaiytojos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 12:05 PM, atnaujinta Jul 4, 2018, 12:15 PM

„Gėdinga ir pavojinga, kad vaikai (bent dalis jų), atvykę į visos Lietuvos dainų šventę mūsų šimtmečio metais negauna normalaus maisto. Vilniečiai vaikai, nors repetuoja visą dieną kartu, vakarienės negauna visai. Tai yra piktybinis apsileidimas ir pasityčiojimas iš dalyvių. Aš padarysiu viską, kad atsakingi už šią betvarkę sulauktų įvertinimo, o kol kas kviečiu skubiai spręsti šią situaciją“, – trečiadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Vilniaus meras.

Jis kvietė Vilniuje esančius verslus bei organizacijas prisidėti ir padaryti tai, „ko nesugebėjo užtikrinti Vyriausybė šimtmečio Dainų šventėje – tinkamai pamaitinti vaikus“, – teigė R.Šimašius.

Jis rašė, kad jau pats asmeniškai kalbasi su įmonėmis, kurios galėtų padėti. O informaciją, kaip verslai gali prisidėti prie šios problemos sprendimo, galima rasti adresu vaikams.vilnius.lt.

„Kontaktuojame su verslais, tačiau ne viską galime suspėti, todėl prašau pagalbos perduodant šią žinutę jiems arba pasidalinant šiuo įrašu savo Facebooke“, – rašė Vilniaus miesto meras.

Jo teigimu, šiuo metu padėti jau sutiko „Maxima“, „Lidl Lietuva“, „Norfa“, „Mantinga“, „Vilniaus duona“, „Grūstė“, „Piano Man bar“, „Namų dvasia“, „Meat Lovers Pub“, „IKI“ ir „Beigelių parduotuvė“. Mero teigimu, sąrašas dar pildysis.

Kaip BNS sakė mero patarėjas Karolis Žukauskas, verslininkai pasiryžę dovanoti ir savo lėšomis pristatyti maistą šventės dalyviams, dalis jų tikisi dalyvius pavaišinti jau trečiadienio vidurdienį, Kalnų parke, kur vyksta dalyvių repeticijos.

„Karšto maisto galbūt jau neišeis atvežti, bet viena įmonė, „Namų dvasia“, atveža 600 porcijų dalyviams į Vingio parką. Prekybos centrai skaičiuoja patys, kokius maisto paketus gali pasiūlyti, šalto maisto. „Lidl“ jau šį vakarą nori atvežti šaltų užkandžių į Vingio parką, „Maxima“ skaičiuoja, sako, gal atveš sumuštinių“, – pasakojo K. Žukauskas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad tik prasidėjus Dainų šventei, žiniasklaidą pradėjo pasiekti dalyvių skundai dėl gaunamo maitinimo. Vieni skundėsi dėl maisto kokybės ir patrauklumo, kiti – kad maistas iš viso nepasiekia repeticijų ir renginių vietų.

Tačiau renginio organizatorius Lietuvos nacionalinės kultūros centras teigė, kad visi skundai patikrinti, bet konkrečių pažeidimų nebuvo rasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.