Spūstys Dainų šventėje: vieni piktinosi spūstimis, kiti jokių nepatogumų nepatyrė

Šimtmečio Dainų šventė buvo ilgai lauktas ir organizuotas renginys. Deja, šventinei savaitei ritantis į antrą pusę be nemalonumų neapsieinama. Netyla šventės dalyvių kalbos dėl prasto maitinimo, o trečiadienio vakarą nemalonumų sulaukė ir atvykusieji pasižiūrėti ansamblių vakaro „Tėvyne mūsų“.

 D.Gudavičiūtės nuotr.
 D.Gudavičiūtės nuotr.
 D.Gudavičiūtės nuotr.
 D.Gudavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-04 21:56, atnaujinta 2018-07-05 10:23

22 valandą turinčio prasidėti pasirodymo pradžios šimtai žmonių galėjo nespėti pamatyti, mat jie įstrigo Kalnų parko prieigose. Pasak liudininkų, kontrolieriai nespėjo tikrinti bilietų. 21 val. 55 min. atsiųstose nuotraukose matyti, kaip žmonės grūdasi didžiulėje spūstyje. 

„Su tokiais brangiais bilietais galėjo kiekvieną žiūrovą pasitikti ir palydėti į vietą“,- juokavo garbaus amžiaus lietuviai, priversti grūstis ant pakilimo tako į Kalnų parko estradą.

Keliasdešimt eurų sumokėję už koncertą, daugelis atėjo prieš pusvalandį, bet buvo priversti stumdytis prie dviejų geležinių vartų, kur bilietus tikrino ekskomisarų biuro darbuotojai.

Grūstį didino tai, kad pro tuos pačius vartus ėjo ir dalyviai, reikėjo patikrinti ir jų pažymėjimus. Niekas nesiskundė ir nesipiktino, tik keli juokavo, jog tokius vartus nesunku suorganizuoti išversti.

„Pirmąjį koncerto pusvalandį į tribūnas kilo žiūrovai, kurių bilietus pagaliau patikrino. Jiems rasti vietas padėjo uniformuoti kareiviai. Greičiausiai jie buvo atėję dalyvauti koncerto programoje. Tokių grūčių ankstesnėse šventėse nebūdavo, gal dėl to, kad šokėjai ir muzikantai lipo į Kalnų parką kitu keliu“, - pasakojo viena į renginį atvykusi žiūrovė.

Savo ruožtu buvo ir tokių žiūrovų, kurie į spūstis nepateko ir nesuprato, kodėl kilo pasipiktinimas.

„Man nekilo jokių problemų bandant patekti į renginio vietą. Žinoma, bilietą teko rodyti, bet spūstys buvo ne didesnės nei prie kokios nors arenos ar kitos masinių renginių vietos“, – kalbėjo naujienų portalo lrytas.lt kalbinta vilnietė, kuri dalyvavo koncerte Vingio parke.

„Jei norite nepatekti į spūstį, ateikite anksčiau, o ne likus porai minučių iki renginio pradžios ir bėdų nekils“, – sakė ji. Mergina atkreipė dėmesį, kad nebuvo tikrinami bandančių patekti į renginio vietą krepšiai ir kuprinės.

„Žinoma, įsinešti į renginio vietą buvo galima bet ką, tačiau žmonės elgėsi kultūringai ir nemanau,kad vakaro metu būta kokių nors incidentų“, – šyptelėjo pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.