R. Šimašius teigia, kad R. Karbauskis Vilnių nori paversti „agronominiu“

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius praėjusią savaitę jau pareiškė, kad savivaldybė greičiausiai nepritars idėjai statyti koplytstulpį prie Seimo. Pirmadienį jis tokį sprendimą ir tolimesnes Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko ir statinio iniciatoriaus Ramūno Karbauskio mintis pakomentavo socialiniame tinkle „Facebook“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 4:07 PM, atnaujinta Jul 9, 2018, 4:08 PM

„Kai kas siekia mūsų sostinę paversti ne Valdovo Sosto vieta, ne moderniu ir į ateitį žvelgiančiu miestu, o kolūkinio tipo gyvenviete su pseudosakraliniais paminklais. Kartą jau atsisakėme pasiūlymo prie Seimo pastatyti 17 metrų aukščio stilizuotą koplytstulpį – ekspertai vieningai sutarė, kad šiai miesto erdvei koplytstulpis netinka. Kaip netiko jis ir Lukiškių aikštei, kuriai irgi buvo peršamas anksčiau“, – komentavo R.Šimašius.

Šiuo metu idėja kinta ir yra planas koplytstulpį prie Seimo pastatyti laikinai. Tačiau Vilniaus miesto merui ir ši mintis nepatinka. „Tačiau Seimas nenusileidžia ir bando gudrauti, siūlydamas koplytstulpį prie Seimo pastatyti laikinai. Puikiai žinau, kiek trunka kai kurie valdžių kuriami laikini dalykai, todėl negaliu sutikti su šiuo pasiūlymu. Paprašysiu ekspertų įvertinti – gal yra Vilniuje kampelis, kur šis paminklas tiktų.

Jei netiks niekur, Lietuvoje gal yra kitų vietų, kur jam bus vieta. Bet tai tikrai nebus modernios ir aristokratišką, karališką miesto istoriją turinčios sostinės centrinės erdvės“, – rašė jis.

„Prieš porą dienų žiniasklaidai Ramūnas Karbauskis sakė: „Koplytstulpis šioje vietoje, mano, agronomo matymu, neatrodytų netikusiai.” Gerbiamas Ramūnai, gal pagaliau sutarkime, kad jūs, kaip agronomas, nesikišate į miesto vizijos ir estetikos klausimus, o aš, kaip sostinės meras, nesikišiu į agronominius dalykus ir nenurodinėsiu, kada ir kokiomis trąšomis tręšti dirvą ir kurią dieną nuiminėti derlių.

Vilnius turi didingą 700 metų istoriją ir aš nežadu taikstytis su siekiais paversti jį agronominiu“, – R.Karbauskio planus sukritikavo Vilniaus miesto meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.