Kritikuojamas R. Šimašius: „Vytautas Didysis irgi sulauktų ne tik pozityvo“

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“ prisipažino, kad kritikos, ateidamas dirbti į šias pareigas, visada tikėjosi, tačiau ne tokio dydžio. Visgi, dėl šio sprendimo nesigaili.

Remigijus Šimašius kritikos "Facebook" nesureikšmina. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius kritikos "Facebook" nesureikšmina. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 9:15 AM

„Tikrai nesigailiu, labai džiaugiuosi. Darbo prasmingumo labai didelio tikėjausi, bet radau jį daug didesnį. (…) Aš noriu daryti dalykus, įprasminti save, kad būtų gerai. Tai čia yra puiki terpė tam realizuoti“, – į klausimą, ar nesigaili užėmęs Vilniaus miesto mero kėdę atsakė R.Šimašius.

Laidos vedėjo paklaustas apie socialiniame tinkle „Facebook“ jam skirtą kritiką, sulygino save su Vytautu Didžiuoju.

„Aš galvoju, kad jei koks Vytautas Didysis būtų gyvenęs „Facebook“ amžiuje, tai apie jį būtų likę labai daug dalykų, ne tik pozityvių. Kritikos aš tikėjausi. Bet su ja žinote, kaip būna. Dabar mažiau bėgioju, bet kai nusiteikiu išbėgti, tai gi pats žinau, kad bus sunku. Bet kai realiai būna sunku, tai būna sunkiau. Kritika yra veiksnys, bet ne esminis. Suprantu žmonių reakcijas, suprantu, kad visaip būna. Manau, kad valdžios reikalas yra padaryti, kad būtų gerai, viskas normaliai čia“, – teigė Vilniaus meras.

Jis sutiko, kad pats pastebi jam į ratus kišamus pagalius. „Taip, yra. Bet yra dalykai, kurie emociškai yra labai jautrūs. Šiukšlės yra labai jautru ir labai gerai, bet Vilnius yra labai švarus miestas. Lygiai taip pat jautru yra ir vaikų maitinimas. Aš suprantu, kad į „Facebook“ įdėjus nuotrauką su neestetiškai atrodančiu kotletu, kyla emocija, mano toks jausmas buvo ir dėl Dainų šventės, kad gal žmonės čia kiek perlenkia. Bet paskui pasitikrinau, ten tragedija buvo“, – pasakojo jis.

Liberalų sąjūdžio narys R.Šimašius, pripažino, kad šiuo metu partija išgyvena bene blogiausius laikus. Vilniaus miesto meras prisiminė verslininkų bandymus palenkti jį į sau naudingą pusę.

„Yra buvę tokių epizodų, bet labai seniai. Būnant meru ne. Bet kai tapau ministru, per pirmus kelis mėnesius buvo bandymų. Bet ir tais atvejais, kai bandoma tai daryti, niekas vokelio ant stalo nededa, juk tik leidžiama suprasti iš kalbos. Bet kai pasakiau, kad ne ir apie tai kalbos net negali būti, viskas baigėsi“, – bandymo palenkti į verslams naudingą pusę istoriją pasakojo Vilniaus meras.

R.Šimašius apgailestavo, kad kandidatai į prezidentus yra vertinami pagal tai, ar jie nepadarys gėdos.

„Man labai apmaudu, kad mes turime tokią žemoką politinę kartelę, ji vadinasi „kad gėdos nedarytų“. Nes taip jau yra, kartais taip atsitinka, jei gėdos nedaro, tai jau gerai. Taip pat tikiuosi labai aiškios provakarietiškos orientacijos. Kuris neleistų mums eiti atgal į durnų, valdiškų ateities stabdymo keliu. Tokius veiksmus dabar labai dažnai matome iš Seimo daugumos“, – kritikavo Vilniaus miesto meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.