Justas Džiugelis: „Niekada nesakiau, kad išeisiu iš frakcijos“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Justas Džiugelis tvirtina, kad niekada nesakė, kad išeis iš frakcijos, jeigu bus pradėtas dar vienas parlamentinis tyrimas. 

 J.Džiugelis.<br> T.Bauro nuotr. iš archyvo
 J.Džiugelis.<br> T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 2:02 PM

Tai politikas sako po to, kai valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis įregistravo Seimo nutarimo projektą atlikti naują parlamentinį tyrimą dėl neteisėtos įtakos politiniams procesams dviejų buvusių Vyriausybių valdymo laikotarpiu. 

„Aš niekada nesakiau, kad aš išeisiu iš frakcijos, jeigu bus šitas tyrimas pradėtas. Aš sakiau tai, jeigu nėra įsiklausomo į kolegų argumentus, nepasikeis sprendimų priėmimo tvarka, tuomet mano pasitraukimas iš frakcijos neišvengiamas. Šiuo metu aš matau, kad buvo įsiklausyta į šiuos dalykus“, - žurnalistams Seime kalbėjo politikas ir pabrėžė, kad dabar pasitraukimo iš frakcijos nesvarsto. 

„Niekada nesu sakęs, kad mano išėjimas iš frakcijos yra siejamas kažkaip su tyrimo pradėjimu ar nepradėjimu. Kito kolegos pasakymas būtent toks buvo“, - kalbėjo J. Džiugelis ir vylėsi, kad frakcijoje sprendimai bus priimami įsiklausant į įvairias nuomones. 

Anot politiko, oponavimas frakcijos viduje R. Karbauskio siekiui inicijuoti naują parlamentinį tyrimą davė tam tikrų rezultatų. 

„Pirmiausia tyrimas yra įregistruotas tik dabar, o buvo planuojama net pavasario sesijoje. Antras dalykas, yra atsižvelgta į siūlymą praplėsti laikotarpį - nuo 2008 iki 2016 metų. Tiesa, nuvylė, kad tai nėra laikotarpis 2004-2008, kada buvo „Leo LT“ klausimai sprendžiami“, - aiškino J. Džiugelis. 

Politikas sakė, kad jo nedžiugina planuojama tyrimo pabaigos data - 2019 m. gegužė. Tai, anot J. Džiugelio, sutampa su prezidento rinkimais. 

„Tikėtina, kad šitos komisijos išvados bus naudojamos kaip politinis įrankis diskredituoti oponentų kandidatą į prezidentus“, - svarstė J. Džiugelis ir tikino, kad planuojamam tyrimui teiksiąs kelis pasiūlymus. 

„Aš siūlysiu du dalykus - pirma, praplėsti laikotarpį nuo 2004 iki 2008, tai yra „Leo LT“ afera. Kitas dalykas, praplėsti tyrimo komisijos laikotarpį iki 2019 m. rugsėjo“, - apibendrino J. Džiugelis. 

Ketvirtadienį valdančiųjų „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis įregistravo Seimo nutarimo projektą atlikti naują parlamentinį tyrimą dėl neteisėtos įtakos politiniams procesams dviejų buvusių vyriausybių valdymo laikotarpiu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.