Ramūną Karbauskį prajuokino tyrėjų išvados, bet prisipažino, kad Pijaus personažą sukūrė pats

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad sieks jos būtų tęsiamas Nacionalinio gynybos ir saugumo komiteto (NSGK) tyrimas. Naujas tyrimas, anot valstiečių lyderio, bus proga atsakyti į klausimus, į kuriuos neatsakė NSGK tyrimas: „Yra daug aplinkybių, kurios išryškėjo proceso eigoje, daug politikų prabilo apie tai, ko anksčiau nesakė“, – kalbėjo jis.

 R.Karbauskis neigė, kad seriale būta jo paties personažo.
 R.Karbauskis neigė, kad seriale būta jo paties personažo.
Ramūnas Karbauskis nori inicijuoti papildomą tyrimą dėl verslo grupių įtakos politikams.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis nori inicijuoti papildomą tyrimą dėl verslo grupių įtakos politikams.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis nori inicijuoti papildomą tyrimą dėl verslo grupių įtakos politikams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis nori inicijuoti papildomą tyrimą dėl verslo grupių įtakos politikams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 8:36 AM, atnaujinta Jul 12, 2018, 8:46 AM

Anot R. Karbauskio, dėl naujojo tyrimo jis nesitiki sulaukti palaikymo iš konservatorių ir Gintauto Palucko vadovaujamų socialdemokratų, tačiau yra įsitikinęs, kad pakaks balsų šio naujo tyrimo iniciavimui.

„Proceso metu paaiškėjo nauji dalykai, pavyzdžiui apie „Modus grupę“. Anas tyrimas kalbėjo apie verslo įtaką, bet juk dešimt Seimo narių paversti valstybės korumpuota negalėjo... Tai bandymas atsakyti į klausimus, į kuriuos nespėjo ar negalėjo atsakyti komitetas (NSGK – aut. past.)“, – sakė R. Karbauskis ir užsiminė, kad „LeoLT“ atvejį Energetikos komisija galėtų nagrinėti atskirai.

„Nėra ko bijoti tiems, kurie nesusiję su korupcija“, – tikino pašnekovas ir pridūrė, kad informacijos ir aiškumo reikalauja pati visuomenė.

R.Karbauskis pabrėžė, kad akivaizdu, jog verslo subjektai veikė per politikus: „Be politikų užvaldyti valstybės jie negalėjo, bet kas tie politikai, nėra išsiaiškinta. Žmonės turi žinoti savo „didvyrius“, o tie, kurie ateis į politiką, turi žinoti, kad kai kurie dalykai nebus nutylėti. Jei 2016 metais nebūtų pasikeitusi valdžia, tai apie jokius tyrimas niekas nekalbėtų, nes tie patys (asmenys – aut. past.) būtų valdžioje“, – sakė jis.

Trečiadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai turėjo pristatytas darbo grupės atliktas tyrimas dėl galimos politinės reklamos seriale „Naisių vasara“. Skundą dėl galbūt paslėptos politinės reklamos televizijos seriale „Naisių vasara“ VRK gavo dar 2016 metų vasarą. Įtarta, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ finansuotu serialu populiarinta partija ir jos lyderis.

„Vakar skaičiau išvadą ir truputį juokiausi. Jei vienas herojus sako kitam, kad šis negali būti bendrovės teritorijoje išgėręs... Sakoma, kad tai yra reklama. Bet juk tai gali būti ir kitos partijos, pavyzdžiui, konservatorių, reklama. Daug partijų kalbėjo apie alkoholio žalą“, – aiškino R. Karbauskis.

Politikas pripažino, kad Pijaus personažą sukūrė jis pats ir pats prisidėjo prie scenarijaus rašymo.

„Komisija nustatė, kad Pijus nėra mano „analogas“. Aktorius Aurimas Žvinys, kai buvo atrinktas, turėjo barzdą. Vėliau jis ją nusiskuto ir gal taip tapo panašus, bet tai, kad Ramūnas Karbauskis sukūrė savo personažą – mitas“, – kalbėjo jis ir patikino, kad jokių nei biografijos ar kitokių panašumų tarp jo ir herojaus nėra, išskyrus tai, kad ir politikas, ir serialo herojus gyvena kaime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.