Užteršto vandens skandalas Marijampolėje: traukiasi įmonės vadovas

Po indicidento Marijampolės vandenvietėje, kai į geriamo vandens rezervuarą pateko dezinfekavimo nuoplovomis užteršto vandens, ilgametis bendrovės „Sūduvos vandenys“ vadovas Algis Kadišius (pirmas iš kairės) ketvirtadienį nusprendė trauktis iš pareigų. 

 Savivaldybės nuotr.
 Savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-19 09:33, atnaujinta 2018-07-19 09:37

UAB „Sūduvos vandenys“ direktorius Algis Kadišius liepos 19 d., po pokalbio su Marijampolės savivaldybės mere Irena Lunskiene, pranešė, jog traukiasi iš užimamų pareigų dėl įvykusio incidento UAB „Sūduvos vandenys“.

UAB „Sūduvos vandenys“ nuo balandžio mėnesio nuolat atlieka viešai tiekiamo vandens tinklų valymą – plauna vandentiekio tinklus ir chloru dezinfekuoja vandenį. Šįkart įvyko avarija ir dalis chloruoto vandens pateko į rezervuarą, iš kurio tiekiamas geriamasis vanduo daliai Marijampolės gyventojų.

Pasak UAB „Sūduvos vandenys“ atstovų, dėl dezinfekavimo metu susidariusių antrinių junginių vanduo įgavo specifinį skonį ir kvapą, kuris juntamas rytinėje miesto dalyje. Šiuos padarinius tikimasi likviduoti iki penktadienio. Šiuo metu keičiamas vanduo, plaunamas rezervuaras.

Savivaldybės merė I. Lunskienė atsiprašo gyventojų, apgailestauja ir tikisi, kad panašių situacijų ateityje nepasikartos. „Aplaidumas savivaldybės įstaigose nėra ir nebus toleruojamas. Šiuo metu įmonės valdyba įpareigota priimti sprendimą dėl kompensavimo už nekokybišką vandenį gyventojams“, – teigia I. Lunskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.