Abejonių dėl S. Skvernelio kandidatūros į prezidentus daugėja: valstiečių akys krypsta kitur

Mažieji valdančiosios koalicijos broliai pasiūlė valstiečiams pagalvoti, ar prezidento rinkimuose nevertėtų iškelti vieno kandidato – užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus. Bet politikos užkulisiuose kalbama apie kitus galimus valstiečių atstovus.

A.Juozaičiui (nuotr. kairėje) tapti kandidatu į prezidentus yra pasiūlę visuomenininkai, o apie L.Linkevičiaus kandidatūrą prabilo „socdemdarbiečiai“.
A.Juozaičiui (nuotr. kairėje) tapti kandidatu į prezidentus yra pasiūlę visuomenininkai, o apie L.Linkevičiaus kandidatūrą prabilo „socdemdarbiečiai“.
Pastaruoju metu dėl to daugėja abejonių, nes R.Karbauskio ir S.Skvernelio santykiai gana komplikuoti. <br>D.Umbraso nuotr.
Pastaruoju metu dėl to daugėja abejonių, nes R.Karbauskio ir S.Skvernelio santykiai gana komplikuoti. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-21 15:58, atnaujinta 2018-07-21 16:13

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos lyderis Gediminas Kirkilas mano, kad jeigu L.Linkevičius nuspręstų siekti prezidento posto, galėtų tapti bendru ir jų, ir valstiečių kandidatu.

Pastarieji dar nėra įvardiję savo kandidato.

Tiesa, pats L.Linkevičius dar nėra apsisprendęs, ar dalyvautų tokiame projekte. Ministras LRT.lt tvirtino kol kas tokios galimybės nesvarstęs, nors visiškai jos ir neatmetė.

Remiasi ir tyrimais

G.Kirkilas prisipažino, kad su pačiu L.Linkevičiumi apie jo kandidatavimą į prezidentus taip pat dar nebuvo kalbėta.

„Jis yra mūsų frakcijos narys. Taip, aišku, kad galvojame, jeigu jis pasiryžtų. Galvoti galima, bet klausimas, ar politikas pasiryš, ar bus kokių kitų variantų.

Bet, mano požiūriu, tai yra visiškai realus kandidatas. Beje, tai rodo ir sociologiniai tyrimai“, – LRT.lt kalbėjo „socdemdarbiečių“ vadovas.

Bus toks, kuris laimės

Pakalbintas valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis pirmiausia paaiškino, kad jo vadovaujama partija turės savo kandidatą, kita vertus, jis nelabai tiki galima L.Linkevičiaus sėkme: „Su visa pagarba ministrui, bet jis nelabai galėtų laimėti rinkimus.“

Anot R.Karbauskio, valstiečių kandidatas gali būti ir nepartinis, jo pavardė esą paaiškės rudenį: „Aš tik žinau, kad tas žmogus, kurį mes iškelsime kandidatu į prezidentus, laimės rinkimus.“

Sklando įvairios versijos

Valstiečiams neskubant įvardyti savojo kandidato, politikos užkulisiuose jau kurį laiką sklando įvairios versijos.

Vieni spėlioja, kad valstiečiams prezidento postas apskritai ne itin rūpi.

Tačiau kiti politikos ekspertai kategoriškai prieštarauja ir tvirtina, kad R.Karbauskis kitais metais žūtbūt sieks baigti statyti valstietiškosios valdžios piramidę, – po Seimo daugumos pastatu pakloti pamatus savivaldoje, o ant viršaus uždėti Prezidentūros stogą.

Realiausiu kandidatu iki šiol buvo laikomas premjeras Saulius Skvernelis.

Tačiau pastaruoju metu dėl to daugėja abejonių, nes R.Karbauskio ir S.Skvernelio santykiai gana komplikuoti. Todėl neatmetama, kad premjeras gali kandidatuoti ir savarankiškai arba nekandidatuoti iš viso.

Tuo metu kai kurių politikų akys krypsta į filosofą, buvusį sąjūdininką Arvydą Juozaitį, pradėjusį atvirai demonstruoti prezidentines ambicijas.

Svarstoma, kad būtent jis gali būti valstiečių remiamas kandidatas į prezidento postą. Pagrindinis motyvas esą yra tas, kad jis yra nemažos valstiečių rinkėjų dalies favoritas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.