Egidijaus Dragūno kaimynei konservatorei Monikai Navickienei bėdų dėl naujo būsto nekilo

Neseniai žinomas atlikėjas Egidijus Dragūnas išgirdo dar vieną nelinksmą žinią: Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos specialistai susidomėjo tvora, kuria pradėtas tverti jam priklausantis sklypas. Šiame sklype stovi ir namas, dėl kurio statybos teisėtumo žinomas atlikėjas jau kurį laiką mina teismų slenksčius.

 E. Dragūnas ir M. Navickienė – kaimynai.
 E. Dragūnas ir M. Navickienė – kaimynai.
E. Dragūnas turi daug vargo dėl namo statybų.<br>D.Umbraso nuotr.
E. Dragūnas turi daug vargo dėl namo statybų.<br>D.Umbraso nuotr.
E. Dragūnas turi daug vargo dėl namo statybų.<br>D.Umbraso nuotr.
E. Dragūnas turi daug vargo dėl namo statybų.<br>D.Umbraso nuotr.
E. Dragūnas turi daug vargo dėl namo statybų.<br>D.Umbraso nuotr.
E. Dragūnas turi daug vargo dėl namo statybų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-07-26 09:52, atnaujinta 2018-07-26 14:24

E.Dragūnas – ne vienintelis puikią vietą prie vaizdingo pušyno Šilo gatvėje apsigyventi pasirinkęs vilnietis. Jis turi ir kaimynų – tarp jų ir konservatorės Monikos Navickienės šeima.

„Ten ne tvora, o neužkastas pamatas, viskas legalu, ir tai mes išsiaiškinsime. Problema – ne kaimynai, o įstatymai, kurie nepritaikyti žmonėms, – tik tiek“, – kalbėjo jis.

Problema – įstatymai

Anot jo, Seimų narių darbas – spręsti problemas žmonių naudai.

„Įstatymai, kaip ir visa kita, sensta ir laikui bėgant būtina juos atnaujinti, vadovautis logika, kartkartėmis pakeisti. Valstybės žmonės turėtų atkreipti dėmesį į tai, kas šiandien aktualu, kas svarbu žmonėms“, – sakė E.Dragūnas.

Į klausimą, kaip vieniems pavyko įsikurti vaizdingoje vietovėje, o štai būtent E.Dragūnui kilo itin didelių kliūčių, pašnekovas atsakė: „Bet kokiu atveju tai parodomoji byla. Aišku, įstatymų reikia laikytis. Mano sklypas didelis – net 19 arų, negali statyti 37 kvadratų namo... Tai yra spragos. Man keista. Partijos, kurios atėjo atstovauti žmonėms, turėtų priiminėti sprendimus, kurie žmonėms būtų palankūs.“

Pašnekovas tikino savo kaimynų nepažįstantis, tik žinantis, kad kaimynystėje stovi tokie pat namai ir sklype ne vienas, o trys statiniai. Išgirdęs, kad kaimynystėje įsikūrusi konservatorė M.Navickienė, E.Dragūnas sureagavo lakoniškai: „Labai gerai. Ir ką?“ Vis dėlto plačiau komentuoti, kodėl vieniems, norintiems gyventi Šilo pašonėje, problemų kyla, o kitiems – ne, pašnekovas nenorėjo.

Kaimynams problemų nekilo

Susisiekus su užsienyje esančia M.Navickiene, ji laiške nurodė, kad į žurnalistų klausimus atsakys jos vyras. „Mūsų šeimos namo įsigijimu rūpinosi ir geriausiai visas susijusias detales žino mano vyras“, – rašė politikė.

Paklaustas, ar jo šeimai teko patirti sunkumų, panašių į kaimyno E. Dragūno, įsikuriant vaizdingoje vietoje Šilo gatvėje, M.Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas teigė, kad apie kaimyno problemas jis žinantis tik iš žiniasklaidos: „Man situacija, susijusi su gerbiamo Egidijaus Dragūno statybomis, yra žinoma tiek, kiek aš mačiau informacijos iš viešų komentarų, aptarimų bei reportažų žiniasklaidoje. Kiek žinau, tos statybos yra specifinės, nes yra rimtų pažeidimų – statinio dydis neatitinka išduoto statybos leidimo, pastatas pastatytas arčiau šlaito, nei tai leidžia Saugomų teritorijų įstatymas.“

Pašnekovas teigė, kad jo šeimai įsikurti toje vietoje buvo gana paprasta. „Mūsų situacija yra visiškai kitokia. Mes pirkome sklypą su namu iš buvusio savininko, kuris turėjo išduotą statybos leidimą. Mes statėme pagal prieš tai išduotą statybos leidimą. Jei būtume turėję galimybę šį namą naujai projektuoti, gal būtume suprojektavę gerokai didesnį, bet suprantame, kad parke yra taikomi apribojimai ir sklypų užstatymas yra ribotas. Kol kas name negyvename, nes yra dar daug darbų, kuriuos reikia užbaigti“, – aiškino jis.

Paklaustas, kiek užtruko visų su būsto statyba susijusių formalumų sutvarkymas, M.Navickas teigė, kad buvo sulaukęs tikrintojų iš valstybinių institucijų: „Galiu patvirtinti, jog 2016 metais Statybos inspekcija, NŽT vykdė didelės apimties statybų patikrinimus visame parke. Tuo metu buvo tikrinamas ir mūsų objektas. Statybos inspekcija tikrino statybos darbus, prašė dokumentų, mes juos pateikėme. Mūsų atveju jokių pažeidimų nebuvo nustatyta, nes statyba vyko pagal išduotą statybos leidimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.