Gabrielius Landsbergis apie Seimą vasarą: „Tai primena kapines“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad jam atostogomis nekvepia, tačiau Seime dirbančių parlamentarų beveik nėra.

G. Landsbergis įsitikinęs, kad S.Skvernelis dalyvaus prezidento rinkimuose.<br>D.Umbraso nuotr.
G. Landsbergis įsitikinęs, kad S.Skvernelis dalyvaus prezidento rinkimuose.<br>D.Umbraso nuotr.
G. Landsbergis įsitikinęs, kad S.Skvernelis dalyvaus prezidento rinkimuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
G. Landsbergis įsitikinęs, kad S.Skvernelis dalyvaus prezidento rinkimuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-27 08:24, atnaujinta 2018-07-27 08:30

„Pajuokaujame, kad Seimas tarp sesijų dažnų atveju būna kapines primenanti vieta. Trūksta tik šieno kupetų besivoliojančių koridoriais ir tai primintų arba kapines arba laukinius Vakarus“, – ironizavo politikas ir patikslino, kad pats vasarą neatostogauja ir dažną dieną būna Seime.

Anot jo, paskutinės sesijos pabaiga buvo tikra tragedija, nes nuspręsta sesijos nepratęsti ir valstiečiai skubino visų planuotų įstatymų priėmimą.

„Nepritariu parlamentarų darbo aprašymui Darbo kodekse. Nėra taip daroma demokratiškose Vakarų valstybėse. Parlamentaras turi dirbti tiek, kiek reikia“, – aiškino jis ir teigė nepritariantis kokių nors viršvalandžių skaičiavimui ir patikino, kad vasara – nėra parlamentarų atostogų laikas.

„Parlamentarai turi pareigą atsiskaityti rinkėjams ir daryti tai, dėl ko buvo išrinkti“, – sakė G. Landsbergis, prieštaraudamas laidos vedėjo teiginiui, kad Seimo nariai net penkis mėnesius per metus gali gana laisvai planuoti savo laiką.

Kalbėdamas apie naująjį pensijų įstatymą, jis sakė: „Visas reformų paketas buvo priimtas ypatinga skuba. Tai kuria labai negerą įstatymų priėmimo principą“. Anot pašnekovo, akivaizdu, kad premjeras Saulius Skvernelis, vykdydamas mokesčių pertvarką jau ruošiasi prezidento rinkimams.

Kalbėdamas apie pensijų reformą, G. Landsbergis teigė, kad nesuprantantis valdančiųjų žingsnių.

„Pati pertvarka – naujas precendentas. Iš kiekvieno žmogaus kišenės bus nuskaičiuojami pinigai, kurie privaloma tvarka bus pervedami į privatų pensijų fondą. Lietuvoje egzistuoja vienintelis būdas, kaip valstybė gali įkišti ranką į jūsų kišenę ir paimti pinigų – tai mokesčiai. Šiuo atveju tai ne mokesčiai, o algos nuskaitymas. Valdantieji negalėjo paaiškinti, kodėl taip elgiasi“, – aiškino jis ir pridūrė, kad šį klausimą turėtų panagrinėti Konstitucinis Teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.