G. Landsbergio žinutė valstiečiams: „Jūsų pabaiga jau netoli“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sukritikavo dabartinių valdančiųjų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos – idėjas. Jo teigimu, valdantieji nenori žmonėms duoti to, ko jiems reikia, jie rūpinasi tik savo interesais. Socialiniame tinkle „Facebook“ politikas teigė, kad valdančiųjų pabaiga jau netoli.

Gabrielius Landsbergis sukritikavo valstiečių per 2 metus nuveiktus darbus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis sukritikavo valstiečių per 2 metus nuveiktus darbus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 10:34 AM, atnaujinta Aug 1, 2018, 11:07 AM

„Gudrusis lizinginis Premjeras merkia akį, suka ūsą ir pradeda naują tyrimų etapą. Broliai, sesės, vyrai, žmonos, sūnūs, dukros, kgbistinė Seimo dauguma turės darbo tiek, kiek smunkantys Skvernelio prezidentiniai reitingai reikalaus. Į premjerą lizingavusio oligarcho Karbauskio trepsėjimą kojytėmis savaime dėmesio gal kreipti ir neverta. Bet verta jau galų gale suskaičiuoti dvejų metų valstietiško darbo rezultatus“, – rašė G.Landsbergis.

Jis savo tekste išvardijo ir sukritikavo per 2 metus nuveiktus valdančiųjų darbus. Vardinti pradėjęs nuo valstiečių lyderio R.Karbauskio veiklos.

„Oligarchas Karbauskis, per savo koncernus ir giminaičių vardu, apeidamas įstatymus ir toliau supirkinėja žemes. Ūkių stambinimas reiškia, kad sąžininga konkurencija neveiks, toliau tvirtės oligopolijos bei nesąžiningas konkuravimas (pamenate apie tas galimai dempinguotas ir pamaišytas trąšas iš Rusijos, kurių tyrimą Seime valstiečiai blokavo?). (…) Gali duoti nemokamą būstą, bet nedaug šviesių jaunų šeimų trykš entuziazmų važiuoti į Lietuvos regioną dirbti Karbauskio įmonėje“, – rašė G.Landsbergis.

„Mokesčių pertvarka. Liberaliausia Lietuvos istorijoje. Sumažinant biudžeto įplaukas per trejus metus beveik dviem milijardais eurų. Joks jakeliūnas ( aut. p. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas) neišsuks, kad tai buvo valstiečių programoje. Deja, mokytojai, medikai ir visa vidurinioji klasė, savo geresnio gyvenimo ateitį dažnai siejanti su valstybės užtikrinamomis garantijomis bei kokybiško išsilavinimo ar sveikatos apsaugos paslaugomis, gali sėsti ramiai ant suoliuko ir palaukti. Jūsų eilė dar neatėjo“, – ironizavo politikas.

„Uždaromos ligoninės. Skubiai skubiausiai Veryga prastūmė gydymo įstaigų įstatymą per Seimą. Dabar ruošiamasi rudenį atmesti jį laikinai pristabdžiusį Prezidentės veto. Įstatymas leistų ministrui laisva valia uždaryti tas gydymo įstaigas, kurias jis nori. (…) Dabar visiems rašantiems man su klausimais, ar jūsų ligoninė bus uždaryta, galiu atsakyti – šiuo metu aš nežinau. Žino tik sveikatos ministras, o Karbauskis jus ramina, kad uždarys tik po rinkimų! Taip, kad pakankamai laiko paieškoti geresnės mokyklos savo vaikui kur nors didesniame mieste. Girdėjau, Kopenhagoje neprastos mokyklos“, – tarp eilučių apie emigraciją prabilo jis.

Politiko teigimu, „vyšnaite ant torto“ tapo dyzelinių automobilių uždraudimas. „Ironiška išties, kad milžiniškus escalade vairuojantys rusiškų trąšų importuotojai bus nepaliesti. Už ekologiją bus atsakingi dyzeliukų vairuotojai“, – rašė politikas.

Tokius valstiečių veiksmus G.Landsbergis išvadino „sado populizmu“. „Šie režimai nesistengia duoti žmonėms to, ko nori žmonės. Šie režimai atimdami iš žmonių laisvę tarsi su pasimėgavimu be jokios paaiškinamos priežasties sadistiškai kankina tuos pačius žmones, kurie už juos balsavo. O žmonių nepasitenkinimui augant skyles užkaišo vis naujais ir naujais tyrimais“, – teigė konservatorius. „Bet, laikrodukas sado populistams tiksi. Jų tyrimų niekas nebijo“, – tikėjosi G.Landsbergis.

„Mieli oligarchai ir neskaidrūs pareigūnai, jūsų pralaimėjimas ateis ne dėl per mažai atliktų tyrimų, o dėl to, kad sugebėjote išduoti kiekvieną visuomenės grupę, kurią žadėjote ginti. Tikriausiai net patys nesuprasdami už ką ir kodėl kovojate. Vienintelis jūsų tikslas – išsilaikyti kuo ilgiau jau šiandien atima iš Lietuvos vaikų geresnę ateitį. Bet pažiūrėkite pro langą, valdantieji, jūsų pabaiga jau netoli“, – rašė konservatorių lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.