Valstiečiai apie prezidento rinkimus: S. Skverneliui reikia apsispręsti, gali būti netikėtų pavardžių

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, „Žinių radijo“ laidoje „Pzicija“ kalbėjo apie artėjančius prezidento rinkimus ir valdančiosios partijos kandidatus šiuose rinkimuose. Jis teigė, kad kol kas nėra aišku, kada Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga paviešins savo kandidatą.

Premjeras Saulius Skvernelis ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 8:50 AM

„Manau, kad tai turi padaryti partijos suvažiavimas, kol kas datos dar nėra paskelbta“, – teigė jis. Ūkio ministras išsakė savo poziciją ir dėl Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos sprendimo rengti tiesioginis rinkimus. „Manau, kad jie su tais rinkimais įsivarė į kampą, nes akivaizdžiai norėjo Gitano Nausėdos, o jis atsisakė. Tai tie rinkimai bus labai įdomūs“, – teigė V.Sinkevičius.

Jis neatmetė galimybės, kad jei partija turės net kelis kandidatus, tada spręs tiesioginių rinkimų būdų. „Bet aš manau, kad jei skyriai ir teiks kandidatūras, tai teiks praktiškai vieną, jei teiks kelis – turbūt kiti nenorės. Nes partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, ar jo pavaduotojai, tai tikrai tokių ambicijų neturi ir tai yra ne kartą patvirtinęs“, – komentavo politikas.

Jis užtikrino, kad valdančioji partija savo kandidatą tikrai turės.

V.Sinkevičius teigė, kad valstiečių partijos viduje yra jaučiama didelė parama premjerui Sauliui Skverneliui. „Bet pirmiausia jis turėtų apsispręsti ir paskelbti apie savo sprendimą. O partijos viduje, daugiau kažkokių kandidatų aš negirdžiu, kurie turėtų norą, arba ambiciją kelti savo kandidatūrą. Bet pasižiūrėsime, manau, kad bet dabartinių jau aptariamų pavardžių, dar turėsime ir turbūt naujų pavardžių“, – prognozavo ūkio ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.