R. Žemaitaitis galvoja, kad premjerui siekti prezidento posto nenaudinga

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ pasakojo, kad netiki, kad premjeras Saulius Skvernelis kandidatuos kitų metų prezidendento rinkimuose.

R. Žemaitaitis galvoja, kad premjerui siekti prezidento posto nenaudinga.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Žemaitaitis galvoja, kad premjerui siekti prezidento posto nenaudinga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 8:36 AM, atnaujinta Aug 3, 2018, 11:24 AM

Jo teigimu, premjerui būtų nenaudinga palikti Vyriausybę „kelio viduryje“.

Politikas pasakojo, kad jo manymu, prezidento rinkimų kampanija prasidėjo dar po Seimo rinkimų.

„Kampanija prasidėjo dar prieš 2 metus, su Seimo rinkimų startu. Šiuose rinkimuose jau buvo keliami potencialūs kandidatai – gal ir socialdemokratai kaip kandidatą matė Algirdą Butkevičių, bet nepavyko. Konservatoriai tikėjosi Vyriausybės, o Ingrida Šimonytė buvo statoma į pirmąsias linijas, kaip pagrindinė kandidatė, bet ir jiems nepavyko. Valstiečiai savo viduje irgi turi 3 nuomones – Saulius Skvernelis, Bronius Ropė arba remti nepriklausomą kandidatą“, – savo turimomis žiniomis dalijosi R.Žemaitaitis.

Jis atvirai pasakojo, kad nemano, jog S.Skvernelis galėtų palikti Vyriausybę nebaigus darbų.

„Manau, kad premjeras yra labai sistemingas žmogus valstybėje – jis labai svariai renkasi dalykus. Matant kaip jam sekasi, nemanau, kad S.Skvernelis eis į prezidentus. Nes nežinau, ar protinga palikti pusiaukelėje darbus, ir eiti į prezidento postą, kuris yra nereikšmingas, bent vidaus politikoje“, – pasakojo partijos pirmininkas.

Paklaustas, apie jo partijos kandidatą, R.Žemaitaitis teigė, jog tikisi, kad savo kandidato „Tvarka ir teisingumas“ nekels.

„Partija šiuo metu neturi galimybės kelti kandidato. Nes kelti vien dėl to, kad jis liktų ketvirtas, arba penktas, tai nereikia tyčiotis iš žmonių“, – „Žinių radijo“ eteryje pasakojo jis.

Jis prognozavo, kad pagal jau nusistovėjusią tradiciją, prezidento rinkimus praloš partijų iškelti kandidatai.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šią savaitę ūkio ministras Virginijus Sinkevičius „Žinių radijo“ eteryje atviravo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kaip realiausią kandidatą mato premjerą S.Skvernelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.