Saulius Skvernelis pasidžiaugė R. Šimašiaus nupjautomis tujomis: „Visgi geras buvo darbas“

Premjeras Saulius Skvernelis pavasarį su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi apsižodžiavo dėl tujų. Tuomet ministras pirmininkas vienintelis per kadenciją nuveiktas mero darbas – nupjauta nelegalios tvoros tuja, tačiau proveržio kitose srityse nėra.

 S.Skvernelis su vaikais.
 S.Skvernelis su vaikais.
  S.Skvernelis su vaikais.
  S.Skvernelis su vaikais.
 R.Šimašius pats pjovė tujas.
 R.Šimašius pats pjovė tujas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-08-12 22:41

Tujas R.Šimašius pjovė Neries krantinėje, kad būtų sutvarkytas dviračių ir pėsčiųjų takas.

Galiausiai vasarą šis takas paklotas, o mero darbą įvertino ir S.Skvernelis su vaikais.

„Remigijau, dėl tų tujų: visgi geras buvo darbas, ačiū! Įvertinom“, – socialiniame tinkle nuotrauką, kurioje su vaikais važiuoja dviračiais pakomentavo S.Skvernelis.

Kaip lrytas.lt jau rašė, ties Neries pakrante Vilniaus valdžia seniai planavo tiesti dviračių ir pėsčiųjų taką, tačiau tam trukdė žemgrobių susodintos tujos ir gyvatvorės, kuriomis jie buvo apsitvėrę nelegaliai užimtus sklypus. Prieš surengtą akciją vienas Žvėryno bendruomenės aktyvistų režisierius Vytautas Damaševičius padovanojo R.Šimašiui seną pjūklą, tačiau juo pjauti želdinių meras nemėgino.

Kartu V.Damaševičius priminė, kad savivaldybės kova su žemgrobiais truko net dvylika metų. Lukiškių aikštės dydžio žemės plotą buvo užgrobę trijų žemės sklypų savininkai. Pačiomis pirmosiomis pavasario dienomis sostinės savivaldybė tvarkėsi ryžtingai – griovė neteisėtai užtvertas tvoras Žvėryne Birutės gatvėje – ties dviračių ir pėsčiųjų taką.

Ties sklypu Birutės g. 18C pavasarį pašalintos tiek metalinės tinklinės tvoros, tiek valstybinėje žemėje užaugintos aukštos tankios gyvatvorės, trukdžiusios nutiesti apie 2 km dviračių ir pėsčiųjų takus, kurie dabar driekiasi nuo Senojo Žvėryno tilto iki Vingio parko tilto. Vaizdingoje teritorijoje palei Nerį buvo suprojektuotas 3 m pločio dviračių takas ir nuo 2,25 m kintamo pločio pėsčiųjų takas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.