R. Karbauskis prabilo apie valstiečių ir konservatorių karą: „Ateityje nuleisime juokais“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ išdėstė savo nuomonę apie viešojoje erdvėje pastebimą karą tarp valdančiosios partijos ir opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovų.

R. Karbauskis prabilo apie valstiečių ir konservatorių karą: „Ateityje nuleisime juokais“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Karbauskis prabilo apie valstiečių ir konservatorių karą: „Ateityje nuleisime juokais“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė pirmadienį susidomėjo G.Landsbergio deklaracija. <br>D.Umbraso nuotr.
Agnė Širinskienė pirmadienį susidomėjo G.Landsbergio deklaracija. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 8:44 AM

Paskutinis šios dvikovos epizodas – pirmadienį paskelbtas valstietės Agnės Širinskienės pranešimas apie konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio galimai nedeklaruotą sandorį už beveik 1 milijoną eurų.

R.Karbauskis tokią situaciją vertino paprastai – kai viešojoje erdvėje valdantiesiems yra klijuojamos tam tikros etiketės, jie nusprendė pasidomėti ir opozicijos atstovų veikla.

„Juk ne mes padiktavome tokį politikos stilių, pradedant aiškintis, kas ką pamiršo ir kas ko nepadarė. Mes galime kažką pamiršti, visi esame žmonėms. Mums buvo kiek netikėta, kad nes iš karto po laimėtų rinkimų, buvo paskelbta naujiena, kad esu rusų agentas, bet tai buvo tiesiog sukurta (…), tai buvo blefas.

Tai yra susiję su tuo, kaip kas daro politiką. Mes bandome daryti savo darbą, bet kai oponentai sako, kad mes esame vienokie ar kitokie, kyla noras pažiūrėti, o kokie jie yra. Ir paaiškėja, kad yra spjaudoma į šulinį iš kurio patiems reikės ir gerti“, – taip nesutarimus su konservatoriais paaiškino R.Karbauskis.

Jis teigė, kad ateityje į įvairias opozicijos kalbas bus dėmesio nebekreipiama. „Manau, kad reikės nuleisti juokais, kad neatrodytų, kad vien tik tuo ir užsiimame. Nes nesimato jų noro dirbti dėl Lietuvos. Konkrečiai kalbu apie konservatorius ir liberalus“, – dvi opozicines partijas kritikavo valstiečių vadovas.

Politikui nepatinka ir tai, kad opozicija tiesiog „nori priklijuoti etiketę“, o ne perduoda informaciją atsakingoms institucijoms. „Mano paties atveju žiniasklaidos priemonės mano deklaracijoje rado klaidų, buvau dėl jų dėkingas. O opozicija pasistengė išpūsti tai iki begalybės. Bet kada paaiškėja, kad ir konservatorių lyderis galėjo padaryti tokią pačią klaidą, čia jau kyla isterija, nes vyksta kažkoks susidorojimas“, – pasakojo politikas. Tokį konservatorių elgesį R.Karbauskis paprasčiausiai išvadino „viešųjų ryšių žaidimu“.

Jis apgailestavo, kad iki šiol iš kai kurių opozicinių frakcijų sulaukia tik pažeminimo, kai jų frakcijai „iš tikrųjų trūksta bendradarbiavimo“.

„Kai priimame mūsų įstatymo projekto, jie pasirenka taktiką tiesiog ištraukti korteles. Ir tada džiaugiasi tuo kaip maži vaikai“, – pasakojo valstiečių vadovas.

Užsimindamas ir apie tai, kad akivaizdžiai stebėjo opozicijos norą sulaukti išankstinių rinkimų, bet anot politiko, „dabar vilties jau beveik nebėra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.