Penkių šimtukų savininkei Londonas neatsivėrė: „Kartais sunku pripažinti pralaimėjimą“

Šiemet net penkis šimto balų įvertinimus surinkusi vilnietė abiturientė Rūta Leiputė prieš keletą dienų sužinojo, kad neįstojo ten, kur svajojo, – studijuoti istorijos ir užsienio kalbos Londono universiteto koledže.

 R.Leiputė studijuos Vilniaus universitete. <br> J.Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr. 
 R.Leiputė studijuos Vilniaus universitete. <br> J.Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-19 07:45, atnaujinta 2018-08-19 15:22

19-metė laikė šešis brandos egzaminus, už penkis – matematikos, anglų kalbos, informatikos, istorijos ir geografijos – gavo šimtukus.

Mažiau pasisekė tik per lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą – Rūta surinko 86 balus. Būtent šis įvertinimas ir pakišo Vilniaus „Gabijos“ gimnazijos abiturientei koją mokytis svajonių universitete.

„Tiesiog iš Londono gavau neigiamą atsakymą. Bet tai suprantama. Šis universitetas labai konkurencingas, tad didelė atranka“, – lrytas.lt sakė R.Leiputė.

Dar prieš sulaukdama žinios iš Londono Rūta pasirašė studijų sutartį su Vilniaus universitetu, kuriame studijuos istoriją.

„Viskas labai gerai, laukiu studijų pradžios Vilniaus universitete. Nesu labai nusiminusi, tik kartais sunku pripažinti pralaimėjimą“, – sakė R.Leiputė.

Ji kol kas nesvarsto apie tai, kad galėtų po metų darsyk mėginti laimę perlaikydama lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą ir vėl bandydama stoti į Londono universiteto koledžą.

„Jei nepatiks Vilniaus universitete, perstosiu kitur, tačiau dabar apie tai dar negalvoju“, – sakė Rūta.

Tik paskelbus egzaminų rezultatus, interviu naujienų portalui lrytas.lt R.Leiputė pasakojo, kad planuoja studijuoti Anglijoje.

„Planuoju važiuoti studijuoti į Angliją. Jau išsiunčiau Londono universiteto koledžui egzaminų rezultatus ir laukiu atsakymo“, – naujienų portalo lrytas.lt žurnalistei pasakojo R.Leiputė.

Tą kartą ji pasakojo suprantanti, kad ši aukštoji mokykla reikalauja aukšto rezultato.

„Šis universitetas reikalauja 90 proc. už lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, o aš gavau 86. Pasirinkau studijuoti istoriją ir užsienio kalbą. Manau, jiems svarbu, ar žmogus moka rašyti, atskleisti savo mintis rašydamas, todėl ir reikalauja aukšto balo už gimtosios kalbos egzaminą. Jei nepavyks ten įstoti, rinksiuosi istoriją Vilniaus universitete“, – tą kartą pasakojo R.Leiputė.

Paklausta, kur studijuoti ji nori labiau, abiturientė sakė, kad abu pasirinkimai turi savo pliusų ir minusų.

„Jei priims Londono universiteto koledžas, važiuosiu ten, nes manau, kad tai labai gera investicija į tam tikrus įgūdžius. Tačiau aš labai myliu savo šalį, Vilnių, turiu čia daug artimų žmonių, kurių nenoriu palikti. Bet kartais geriau išvažiuoti, kad geriau suvoktum tai, ką turi, o paskui grįžęs prisidėtum prie vietos, kuri tau brangi, kūrimo, tobulinimo“, – pasakojo ji.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?